Poddar om Melodifestivalen: Jag gästar Schlagervännerna
Melodifestivalen 2020 

Poddar om Melodifestivalen: Jag gästar Schlagervännerna

Poddsfären har blivit viktig för den som vill förlänga sitt intresse för Melodifestivalen utanför programtiden. SVT har nu för tiden den intressanta Mellopodden, med min kollega Sofia Dalén.

I veckans avsnitt av Mellopodden får vi träffa sångcoachen Susanne Bertlin. Det visar sig att hon har mycket spännande att berätta från sitt jobb, och jag blir full av beundran för artisterna efter att ha hört henne. Att vara med i Melodifestivalen är en verklig idrottsprestation där de måste vässa allt från hållning till kondition och koordination.

Mellopodden finns på många plattformar, bland annat Spotify och Soundcloud.

När du har lyssnat klart på Mellopodden kan du gå vidare till Schlagervännerna, där jag är veckans gäst (direktlänk till avsnittet). Bland annat gläntar jag lite mer på dörren till bidragen i Melodifestivalen 2020. Vi pratar också om nya Hall of Fame och mycket annat.

En annan podcast som du inte får missa är Schlagerprofilerna. De har fortsatt sin stora insats för dokumentationen av Melodifestivalens historia med extremt fördjupande avsnitt, där en årgång (eller deltävling) avhandlas per avsnitt.

Schlagerfesten har också en välgjord podd som ofta bidrar med intressanta spaningar. Utöver det verkar de ha ett särskilt intresse för skvaller från efterfester.

Vi ska inte heller glömma Fidos Schlager, som har hållit igång i åtskilliga säsongen nu. Här får vi perspektivet från ett kompisgäng som tittar hemifrån soffan.

På engelska finns dessutom The MelloVision Podcast, som görs av två svenska killar och till stor del handlar om Melodifestivalen, och i övrigt förstås avhandlar det angenäma ämnet Eurovision.

In English

The world of Melodifestialen has a range of podcasts, with SVT starting the Mellopodden show earlier this season. This week, I’m the guest in the Schlagervännerna podcast. With all the others being in Swedish, The MelloVision Podcast offers an alternative for those of you who still have some final touches to do before freely singing along to any Swedish schlager anthem.

Fakta: Melodifestivalen 2020

Lördagar klockan 20.00 i SVT1 och SVT Play.

• Den 1 februari: Deltävling 1 – Linköping, SAAB Arena
• Den 8 februari: Deltävling 2 – Göteborg, Scandinavium
• Den 15 februari: Deltävling 3 – Luleå, COOP Norrbotten Arena
• Den 22 februari: Deltävling 4 – Malmö, Malmö Arena
• Den 29 februari: Andra chansen – Eskilstuna, Stiga Sports Arena
• Den 7 mars: Final – Stockholm, Friends Arena

• Allt om Melodifestivalen 2020

Twitter: #melfest@SVTmelfest
Facebook:
 SVT Melodifestivalen
Instagram: @melodifestivalen
Youtube: Melodifestivalen
Podd: Mellopodden. Podden finns på en mängd olika portaler, bland annat Spotify och Itunes.
App: Melodifestivalen. Appen finns i din apportal.