Olivia Eliasson fixade största Andra chansen-spexet 2018
Andra chansen 

Olivia Eliasson fixade största Andra chansen-spexet 2018

Om man ska skoja till det på scen är Andra chansen bästa tillfället. Förra året fixade Loreens gäng en version av framförandet där alla på scen punkterade allvaret i numret genom att se extremt glada ut.

Nu har Olivia Eliasson fått sin version. För när bidraget repeterades för första gången på scen i dag var dansarna i bara underkläderna.

Dessutom hade de skrivit låttiteln på kalsongerna – felstavat, i ett av fallen.

En annan nyhet är att Felix Sandman tar in förstärkning på körsången. Först var det tänkt att han inte skulle ha kör alls, men eftersom han var förkyld förra veckan ville han ta in en andra stämma under delar av bidraget. Det fick bli en av hans amerikanska låtskrivare, men eftersom låtskrivaren inte är på plats den här veckan funderade han på att använda förinspelad körsång.

Men förinspelad körsång brukar inte låta lika bra och är något som artisterna försöker undvika. I stället kommer Felix gäng att kalla in Gabriel Alares som körsångare. Alares gick långt i Idol för några år sedan och har tävlat som låtskrivare i Melodifestivalen med Krista Siegfrids och skrev Rysslands Eurovisiontvåa 2015. Han har körat i Melodifestivalen vid flera tillfällen tidigare.

Foto och rapporter från scenkanten: Stina Stjernkvist/SVT