Ojämna Andra chansen-dueller enligt genrepspubliken
Andra chansen 

Ojämna Andra chansen-dueller enligt genrepspubliken

Bild: Mendez var klar etta hos genrepspubliken i Kristianstad – precis samma resultat som efter genrepet i Malmö. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Som vanligt har Melodifestivalklubben frågat delar av genrepspubliken om vem som var deras favorit. Och duellerna i Andra chansen är ojämna enligt Kristianstadsborna.

Den andra halvan av programmet är nämligen den som placerar sig på den övre halvan i listan. Kanske en vink om startordningens betydelse.

Duell nummer fyra, mellan Sigrid Bernson och Mendez, verkar vara det hetaste publikmötet. Här är artisterna etta och tvåa på listan, med Mendez som klar vinnare. Vi ska minnas att Mendez var etta också i publikundersökningen i deltävlingen och uppenbart funkar bra i arenan.

Felix Sandman var bara sexa i publikundersökningen förra veckan och ser ut att ha tagit sig i publikens ögon sedan dess. Trots att Mimi Werner var publikfyra fick Felix nästan dubbelt så många röster.

Margaret och Renaida har skäl att känna sig lite bekymrade med det här publikresultatet. Båda är favoriter i sina dueller men hade uppenbart svårt att charma publiken i kväll. Enligt det här resultatet skulle Mendez, Felix Sandman, Renaida och Moncho gå till final.

Samtidigt får vi inte glömma att Melodifestivalklubben frågat personer ur publiken om vem som var den personliga favoriten i hela programmet. Det räcker med att vara tittarfavorit i den egna duellen för att ta sig till final i morgon.

Så här röstade genrepspubliken i Melodifestivalklubbens undersökning:

1. Mendez – 170 röster
2. Sigrid Bernson – 101
3. Felix Sandman – 93
4. Mimi Werner – 47
5. Renaida – 38
6. Moncho – 35
7. Margaret – 29
8. Olivia Eliasson – 20

De möts i duellerna i Andra chansen:

Margaret möter Moncho
Renaida möter Olivia Eliasson
Felix Sandman möter Mimi Werner
Sigrid Bernson möter Mendez