Nu presenteras artisterna till Melodifestivalen 2019
Melodifestivalen 2019 

Nu presenteras artisterna till Melodifestivalen 2019

Det är dags. Nu ställs pjäserna ut inför vinterns stora musikbatalj.

Du ser artisterna i Melodifestivalen 2019 presenteras i direktsändning på SVT Play nu på tisdag, den 27 november. Presentationen börjar klockan 9.30, så räkna med att sändningen kommer igång tidigare än så. I år är det SVT Nyheter som står för sändningen.

En skillnad från de senaste åren är att det inte kommer att vara någon publik när artisterna presenteras. Det är bara journalister på plats, som ska jobba på den efterföljande presskonferensen. Det är alltid bäst när fansen är med, men det kräver ganska stora medel att organisera till artistdagen, och Melodifestivalens redaktion valde att satsa de resurserna på annat den här gången.

En som trissar upp våra förväntningar inför tisdagen är Christer Björkman. Vid en viktig testlyssning har startfältet nämligen redan hissats.

– Jag har en tradition att lyssna igenom låtarna med min norska motsvarighet, Mattias Carlsson. De har ju bara tio låtar i Norge, så jag tvingades välja ut tio som fick tävlar mot honom. Då om inte inte förr insåg jag att det är mycket starka låtar i år, berättar Christer.

– Jag glömmer aldrig när han spelade upp Alexander Rybak 2009. Det var liksom ingen idé för oss att ens ha en melodifestival, vi skulle aldrig kunna rubba den. Men den här gången var det Mattias som fick kredda mig.

Så här nöjd brukar Christer alltid vara vid den här tiden på året. Men i år har han lite extra belägg för känslan. Foto: Fredrik Sandberg/TT

English summary: This Tuesday, November 27th, you can watch the presentation of the Melodifestivalen 2019 artists on SVT Play, live at 9:30 CET. The webcast is in Swedish, but you will find artist presentations in English from @SVTmelfest on Twitter.

Bild: Stilstudie från Robin Bengtssons vinnande nummer i Melodifestivalen 2017. Foto: Christine Olsson