Nu kan du ladda ner Melodifestivalens app 2018
Melodifestivalen 2018 

Nu kan du ladda ner Melodifestivalens app 2018

Dags att bli redo att rösta i Melodifestivalen 2018!

Precis som förra året behöver du som har appen sedan tidigare uppdatera till den senaste versionen för att kunna använda den. Du hittar den senaste versionen av appen på App Store (iOS) eller Google Play (Android). Appen heter som vanligt Melodifestivalen.

Om du har inställningen att appar uppdateras automatiskt så kommer appen att uppdateras av sig själv. Det fungerade på samma sätt inför Melodifestivalen 2017.

ESCtips.com har släppt sin alltid intressanta införpodd till Melodifestivalen 2018. Sigrid Bernson har startnummer ett i den första deltävlingen, och i podden befarar man att hon skulle drabbas av appens uppdatering.

Men jag tror att försvinnande få tittare kommer att vara upptagna med att uppdatera appen under Sigrids nummer. Läget var likadant för Boris René för ett år sedan, och han fick näst flest röster av alla som gick till Andra chansen under deltävlingarna.

Som vanligt kommer du att kunna hjärtrösta under tävlingarna, läsa nyheter, tippa resultatet, lyssna på låtarna när de släpps, se höjdpunkter ur programmet och tippa resultatet.

Appen fungerar på samma sätt som 2017, men har ny bakomliggande teknik som gör att den kommer att kunna utvecklas starkt i framtiden.

Jag vet att många fans har väntat spänt på 2018-appen för att se om något förändrats i röstningsupplägget. För dem är det här något av en icke-nyhet. En regeländring ligger i istället i finalens poängskala, en nyhet som kom här om dagen.

En nyhet i år är att du kommer att kunna se när en artist står på scen genom att ljuset spelar i bakgrunden i appen. Det kommer också att krävas 15 skärmtryck för en röst, förut behövdes 20. Om du har börjat mata in en röst men slutar innan du tryckt 15 gånger kommer energistapeln som du har byggt upp att försvinna efter ett tag.