Nano inleder Melodifestivalen 2019 – tillsammans med sin son
Melodifestivalen 2019 

Nano inleder Melodifestivalen 2019 – tillsammans med sin son

Artisternas repetitioner på scen är i gång! Nu får vi för första gången en glimt av scenen och bidragen.

Redan nu kan du lyssna på en minut av alla veckans låtar på SVT Play.

På torsdagen finns media på plats i arenan, så nu kan du få recensioner och åsikter från bland annat Schlagerprofilerna och Schlagerbloggen. Här i Expertbloggen kommer jag att rapportera vad som händer på repetitionerna men också ge en inblick bakom kulisserna.

Nano är den första artisten som provar på scenen. Hans ”Chasing Rivers” är en låt som behåller känslan och körarrangemangen från ”Hold On”.

Nano har fått det första startnumret i hela årets festival, och det blir ett mörkt sätt att inleda. Ljussättningen är sparsam och stämningen är tung.

– Det är kul att starta med en person som gjorde ett sådant avtryck när han var med senast, säger Karin Gunnarsson, som är biträdande tävlingsproducenten och har varit med om att bestämma startordningen.

Men det mest utmärkande i Nanos bidrag är hans son. Artistens egen son medverkar nämligen i bidraget i en förinspelad film. Åldersgränsen i Melodifestivalen säger att artisten måste ha fyllt 16 år till finalen av Eurovision Song Contest.

Nano kommer runt det genom att spela in en film i förväg och sedan korsklippa den med de direktsända bilderna från scen. Eftersom ljussättningen är mörk är det inte uppenbart att sekvenserna med sonen inte utspelar sig på scenen.

– Han gjorde ju ett fantastiskt nummer senast som gick bra, det här är en idé som ska ta honom vidare, säger Karin.

Nano ser bidraget som en berättelse som började redan med ”Hold On” 2017, som för övrigt Karins första år på Melodifestivalen.

Mot slutet av låten får Nanos son sällskap av andra barn. Och Nano får sällskap på scen av en vuxen kör. Flera av de unga medverkande är barn till medlemmar i kören eller har någon annan koppling till bidraget.

I Nanos vuxenkör ser vi en rad körlegendarer, bland annat Britta Bergström, Dea Norberg och Emelie Fjällström.

Foton: Stina Stjernkvist/SVT

Smyglyssna på låten

English summary

Nano is returning to Melodifestivalen after finishing as the runner-up in the final of 2017. In ”Chasing Rivers”, he is accompanied by his son and other children in a pre-recorded video clip. The mood and setting is dark. On stage, we’ll see several legendary backing singers such as Britta Bergström and Dea Norberg. Find all facts about the entries in Bidragsbibeln.

Also, now you can listen to 1-minute snippets of all this week’s songs at SVT Play.

Läs också:

Allt om bidraget i Bidragsbibeln
Allt om Nano i Melodifestivalen 2019