Nano, Hanna Ferm & LIAMOO och Malou Prytz: Backstagerepen inför Melodifestivalen 2019-finalen
Melodifestivalen 2019 

Nano, Hanna Ferm & LIAMOO och Malou Prytz: Backstagerepen inför Melodifestivalen 2019-finalen

Backstagerepetitionerna inför finalen fortsätter. Här i bloggen får du som vanligt en uppdatering med det senaste från artisterna.

Nano

En avslappnad Nano ”testade” en ny frisyr på dagens repetitioner. Foto: Gustav Dahlander/SVT

Nano Omar är tillbaka i slag efter en tuff Andra chansen-vecka. Han ställde in sina presskonferenser förra veckan efter att hans bror skadats allvarligt i en trafikolycka. Nu kommer han att vara med på aktiviteterna under finalveckan, och det är skönt att se honom le igen.

– Jag har sovit säkert 24 timmar på två dygn och haft mycket kontakt med min bror och familjen. Och så ger den här arenan bra vibes, säger han.

Han har goda minnen från Friends Arena sedan 2017. Då hyllades han av publiken och var väldigt rörd.

– Helt magiskt, jag tänded igång när jag gick genom lokalen. Nu ska jag landa igen och spara energin till fredag och lördag.

Sedan Andra chansen har Britta Bergström i kören ersatts av Teresa Perrelli. Britta är bokad på en annan aktivitet den här veckan sedan lång tid tillbaka. Jag är fundersam över den planeringen från Melodifestivalens mesta körsångerska, men möjligen har Britta inte i huvudet när Melodifestivalens final brukar vara.

Jag är också fundersam över planeringen hos dem som har aktiviteten som Britta är på, vem planerar in något annat samma vecka som Melodifestivalen har final?

Se också:

• Allt om Nano (Bidragsbibeln)

Hanna Ferm & LIAMOO

Att titta på deltävlingarna och Andra chansen har varit en märklig upplevelse för Hanna och Liam. Det var nervösare att titta veckan innan än veckan efter, men även överlag rapporterar de om nervös tittning.

– Jag har aldrig ens haft något på topplistan innan, och nu är vi Sverigetvåa. Det känns helt fantastiskt, säger Hanna.

Men på frågan om dagsformen är Hanna svävande.

– Det får man ju se, det är inte lördag. Jag är väldigt taggad, så jag kommer inte att tänka på hur jag mår i kroppen förrän efter lördag.

Se också:

• Allt om Hanna Ferm & LIAMOO (Bidragsbibeln)

Malou Prytz

Foto: Gustav Dahlander/SVT

Malou fyller 16 år i dag och firades på hotellet på förmiddagen. Och till kvällen blir det finalvälkomstfest med resten av Melodifestivalen.

När hon repeterar numret märks att det krävs kondition. Men Malou har bra grundträning som innebandyspelare.

– Jag var mer nervös inför deltävlingen än jag är nu. Numret är i princip detsamma, och det är samma kläder, säger hon.

Nu finslipar hon mest på detaljerna.

– Jag missade ett danssteg i deltävlingen, jag glömde att hålla upp en hand. Det är inget som märks, men det kan jag ju se till att sätta den här gången.

Foto: Helena Nilsson/SVT

Se också:

• Allt om Malou Prytz (Bidragsbibeln)

English summary

The backstage rehearsals for the final continues. Nano had a tough week due to private reasons but is back on track and ready for the full schedule of a Melodifestivalen final. Hanna Ferm hints at not being physically fit at the moment and made sure to try to sing even over the pre-recorded track at the backstage rehearsals, which is not the usual procedure. Malou Prytz has her 16th birthday today, so the welcome party tonight will come in handy.