Morgonsvepet torsdag: Nykomling etta i oddslistan
Deltävling 3: Malmö  Morgonsvepet 

Morgonsvepet torsdag: Nykomling etta i oddslistan

Bild: Dotter har seglat upp som etta i oddslistan inför deltävlingen i Malmö. Foto: SVT

Se Morgonsvepet som klipp på SVT Play

Envisa rykten som spridits i bland annat flera poddar säger att startfältet i Malmö är mycket starkt. Rutinerade Jessica Andersson och Kalle Moreus tog båda spontant upp samma sak efter sina repetitioner i går. Jessica Andersson och Mendez var två av bidragen som hissades mest av Aftonbladets Schlagerbloggen efter att journalisterna fått lyssna på låtarna i går.

Det här är deltävlingen med överlägset mest dans i år. Mendez och Moncho är bara två av flera som fyller scenen med dansare. De enda som går emot strömmen och är ensamma på scen är Martin Almgren och Dotter.

Kan Dotter bli årets stora genombrott? Många fans har snackat upp debutanten inför deltävlingen här i Malmö, och efter att ha hört låtarna tror bloggarna Schlagerprofilerna att hon skulle ha bra chans i Eurovision.

Dotter är också till sin egen chock etta i oddslistan inför deltävlingen. Hon har en konstnärlig ballad där hon hyllas för sin säkerhet på scen. Men det höll på att ta stopp tidigt. När artisten kom till flygplatsen fick hon en bom i huvudet. Men hon klarade sig med ett blåmärke och såg stabil ut på sin första repetition.

I dag kan du själv smyglyssna på låtarna kl. 14.30 på SVT Play. Senare på dagen får du också se de eftertraktade smygtittarna från dagens scenrepetitioner.

Hur det har gått på scenen kan vi berätta mer om i Morgonsvepet i morgon.

I Morgonsvepet får du senaste nytt från Melodifestivalen 2018 torsdag–söndag varje vecka. Anmäl dig här om du vill ha svepet som e-post.