Morgonsvepet torsdag: Ensamma artister i Norrland
Deltävling 4: Örnsköldsvik  Morgonsvepet 

Morgonsvepet torsdag: Ensamma artister i Norrland

Foto: Rolandz, Felicia Olsson, Olivia Eliasson, Felix Sandman, Mariette, Emmi Christensson och Elias Abbas tävlar i deltävling 4 i Örnsköldsvik. Foto: Jessica Gow/TT

Melodifestivalen har nått Örnsköldsvik, årets nordligaste stopp!

Förra veckan var det dansnummer som gällde – nu är merparten av artisterna i stället helt ensamma på scen. Inleder deltävlingen gör Emmi Christensson, som sätter tonen för ensamtemat. Hon briljerar med rösten, liksom Felicia Olsson med startnummer tre, och vi får se om årets trend att starka sångröster belönas av publiken fortsätter.

En som också är ensam på scen är Felix Sandman, som dessutom är helt utan körsångare. Men den tidigare FO&O-medlemmen blev förkyld i torsdags. Han berättar att han fick panik då och att rösten inte är helt återställd än, men än har han några dagar på sig.

Mer dansant blir det från Rolandz, som anlitat Edward af Sillén som nummerregissör, den mångårige innehållsregissören för Melodifestivalen och Eurovision.

Men Rolandz dansar inte lika mycket som Elias Abbas, årets yngsta deltagare, som visade upp ett sprudlande och glädjestrålande dansnummer på onsdagen.

Ett mer tekniskt nummer bjuder Mariette på. Hon har gjort ett nummer där hon utmanar sig själv. Både Mariette och Olivia Eliasson har tekniskt avancerade shower. Vi kommer att kunna berätta mer om dem i Morgonsvepet i morgon.

Nu har journalisterna fått lyssna på låtarna. Bloggarna Schlagerprofilerna hyllar Felix Sandman stort. Aftonbladets Schlagerbloggen håller med och ger också tummen upp för Rolandz och Mariette. Fortsättning följer.

I dag kan du själv lyssna och bestämma vad du tycker. 1 minut av låtarna finns på SVT Play från kl. 14.30, och senare under dagen får du se 30 sekunder från veckans repetitioner på scen.

I Morgonsvepet får du senaste nytt från Melodifestivalen 2018 torsdag–söndag varje vecka. Anmäl dig här om du vill ha svepet som e-post.