Morgonsvepet söndag: Skrällarna i Malmö
Deltävling 3: Malmö  Morgonsvepet 

Morgonsvepet söndag: Skrällarna i Malmö

Bild: Martin Almgren och Jessica Andersson. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Martin Almgren och Jessica Andersson tog finalbiljetterna från Malmö. Mendez och Moncho gick till Andra chansen

Kvällens stora skräll blev att Dotter bara kom på sjätte plats. Bidraget var oddsfavorit att vinna hela Melodifestivalen 2018 så sent som ett drygt före sändningen. Dotter var inte helt nöjd med sin sånginsats i sändningen och nådde inte ut till tittarna så starkt som många hade tippat.

Den andra stora skrällen var Jessica Andersson, som blev första kvinnan klar för finalen. Dessutom tog sig Martin Almgren till final, som har det enda bidraget i år med enbart kvinnliga låtskrivare.

Jessica Andersson hamnade i det största dramat på sändningsdagen. En av hennes dansare låg däckad i influensan och tvingades lämna återbud, något närmast unikt i Melodifestivalsammanhang. I stället fick Felicia Maurice hoppa in, som var på plats som dansare i två andra bidrag. Hon lyckades repetera in numret på fyra timmar och hjälte Jessica till final.

På lördagen framkom också att flera av veckans bidrag läckt ut på nätet i versioner med de sista 30 sekunderna – alltså inte bara versionerna som är 2 minuter och 30 sekunder och finns på SVT Play. SVT och skivbolag efterforskar vad som hänt och jobbar nu med att anmäla och ta bort otillåtna publiceringar på nätet.

På torsdag är vi tillbaka i Morgonsvepet, då från Örnsköldsvik. Där tävlar bland andra Mariette, Rolandz och Emmi Christensson. Mariette har nu seglat upp som oddsetta att vinna hela Melodifestivalen 2018 – det svänger om den här festivalen. Här i bloggen hörs vi igen på onsdag!

Se hela resultatet och analysen från Melodifestivalen 2018 i Malmö här

I Morgonsvepet får du senaste nytt från Melodifestivalen 2018 torsdag–söndag varje vecka. Anmäl dig här om du vill ha svepet som e-post.