Morgonsvepet söndag: Margaret skrev historia i Andra chansen
Andra chansen  Morgonsvepet 

Morgonsvepet söndag: Margaret skrev historia i Andra chansen

Bild: Margaret jublade tillsammans med låtskrivaren Anderz Wrethov när finalplatsen stod klar. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Margaret, Renaida, Felix Sandman och Mendez gick vidare från duellerna i Andra chansen.

Margaret blev därmed den första icke-svensktalande akt att gå till final i Melodifestivalens historia – en stark bedrift i duellformatet, där tittarna kan ta ställning både för och emot ett bidrag.

Den sista duellen var samtidigt stor publikfavorit i arenan i Kristianstad, en byggnad som kokade på lördagskvällen. Redan efter genrepet satte publiken Mendez och Sigrid Bernson som etta och tvåa på sin topp åtta för kvällen. Nu blev det Mendez som gick till finalen, och kanske har man med sig medvinden där. Hans ”Everyday” går starkt på listorna.

Felix Sandman lyckades ta sig vidare från duellmötet med Mimi Werner, och nu tror en del tror att han kommer att vara med och utmana om slutsegern i finalen. Han sticker ut med sin minimalistiska och känslostarka ”Every Single Day”, och låten går bra på listorna och kan gå hem hos jurygrupperna.

Nu har också finalen fått sin startordning, där Mendez inleder och Rolandz avslutar. Många bedömare tror nu på en jämn final, men Benjamin Ingrosso verkar ha kopplat ett grepp och har klart lägst odds. Dessutom får han det näst sista startnumret i finalen.

Samir & Viktor går samtidigt väldigt starkt på listorna, men de flesta tror att duon inte kommer att kunna charma de internationella jurygrupperna.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Resultat: Andra chansen i Melodifestivalen 2018

Duellvinnarna i fet stil:

• Margaret mot Moncho
• Renaida mot Olivia Eliasson
• Felix Sandman mot Mimi Werner
• Sigrid Bernson mot Mendez

Antal röster: 6 007 515 – 346 287 kronor skänktes till Radiohjälpen.

Så blir startordningen i finalen

1. Mendez
2. Renaida
3. Martin Almgren
4. John Lundvik
5. Jessica Andersson
6. LIAMOO
7. Samir & Viktor
8. Mariette
9. Felix Sandman
10. Margaret
11. Benjamin Ingrosso
12. Rolandz

I Morgonsvepet får du senaste nytt från Melodifestivalen 2018 torsdag–söndag varje vecka. Anmäl dig här om du vill ha svepet som e-post.