Morgonsvepet söndag: Andra chansen kan rädda finalen i Melodifestivalen 2018
Morgonsvepet 

Morgonsvepet söndag: Andra chansen kan rädda finalen i Melodifestivalen 2018

Bild: Samir & Viktor kan för första gången fira en finalplats efter en deltävling i Melodifestivalen. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Samir & Viktor och LIAMOO tog som många tippat direktplatserna till final från Göteborg. Samir & Viktor med ett bidrag där de dansade och sjöng bättre än tidigare. Kanske var det knepet för att för första gången gå direkt till final i Melodifestivalen.

Margaret knep den ena biljetten till Andra chansen och Mimi Werner tog den andra. Margaret är därmed den första engelskspråkiga utlandsbaserade artisten att gå vidare vidare från en deltävling någonsin.

Jonas Gardell hade sågat sina chanser på förhand och kom mycket riktigt sist. Efter sändningen berättade han att han trots det ändå gärna kommer tillbaka till Melodifestivalen – som programledare.

Nu har hälften av bidragen i årets festival tävlat. Och hittills är det bara killar i finalen – och bara tjejer i Andra chansen. Det återstår att se om festivalen gestaltar sig på samma sätt som 2013, då det var nio manliga bidrag och ett kvinnligt i finalen. Men den här gången är tjejerna med i matchen och kan gå vidare från Andra chansen.

Nästa gång är vi tillbaka från Malmö, och bland artisterna som gör upp där finns bland andra Jessica Andersson, Kalle Moraeus och Dotter.

Resultat: Deltävling 2 av Melodifestivalen 2018

Final: Samir & Viktor
Final: LIAMOO

Andra chansen: Mimi Werner
Andra chansen: Margaret

5. Ida Redig
6. Stiko Per Larsson
7. Jonas Gardell

Antal röster: 5 880 237 – näst flest i en deltävling någonsin. 396 252 kronor skänktes till Radiohjälpen.

I Morgonsvepet får du senaste nytt från Melodifestivalen 2018 torsdag–söndag varje vecka. Anmäl dig här om du vill ha svepet som e-post.