Morgonsvepet lördag: Oplanerade klädbyten ska säkra finalplatsen
Andra chansen  Morgonsvepet 

Morgonsvepet lördag: Oplanerade klädbyten ska säkra finalplatsen

Foto: Renaida gör ett oplanerat klädbyte till Andra chansen. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

 

Den avgörande dagen har kommit i Kristianstad – dags för Andra chansen.

Förhandsfavoriterna att gå vidare från de fyra duellerna är Margaret, Renaida, Felix Sandman och Mendez. Det säger både oddsen och publiken i förhandsomröstningarna på Melodifestivalens Twitter.

Den jämnaste duellen spås bli den fjärde, mellan Sigrid Bernson och Mendez. Där skiljer bara omkring sex procent i Twitter-omröstningen. När Melodifestivalklubben gjorde en undersökning i genrepspubliken var just de två också favoriterna, med Mendez som klar etta. Trea var Felix Sandman, med de övriga ganska långt efter.

Margaret duellerar mot Moncho och visade upp sina nya scenkläder för första gången på fredagen. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Flera artister hoppas att nya scenkläder ska hjälpa dem till final. Margaret har testat tre olika scenkläder bara under Andra chansen-repetitionerna. Ingen av de två olika som hon repeterade med i torsdags funkade som det var tänkt, så natten mot fredagen syddes en ny gul kreation upp i Polen och fraktades till Kristianstad i ilfart, och det är den som hon kommer att använda i sändningen.

Renaida har också bytt scenkläder till Andra chansen. På torsdagens scenrep använde hon en byxdress i jeanstyg, som egentligen bara var tänkt till repetitionen. Men hon trivdes så bra i de nya kläderna att hon har spolat de gamla scenkläderna.

Dessutom byter Felix Sandman ut sin svarta jacka till – en annan svart jacka. Den nya jackan är mer åtsittande än den stora pösiga varianten från deltävlingen, och tanken är att det ska kännas som att man kommer närmare artisten i den känsliga låten

I Andra chansen-programmet i kväll får vi se en ny version av en svensk klassisk låt, och den här gången blir det hiphop. Dessutom kommer David Lindgren och Fab Freddie att inleda hela programmet med att duellera – i att mima.

Som vanligt kan du ladda upp för kvällen med vårt uppsnack på Melodifestivalens Facebooksida kl. 19.15. Sedan kan du slå över till SVT Play, där SVT Nyheter har sin stora införsändning kl. 19.30. Och 20.00 börjar Melodifestivalen! Direkt efteråt kan du se eftersnacket från SVT Nyheter i SVT Play.

De möts i duellerna i Andra chansen:

Margaret möter Moncho
Renaida möter Olivia Eliasson
Felix Sandman möter Mimi Werner
Sigrid Bernson möter Mendez

I Morgonsvepet får du senaste nytt från Melodifestivalen 2018 torsdag–söndag varje vecka. Anmäl dig här om du vill ha svepet som e-post.