Morgonsvepet lördag: Dansshowen hotad för Jessica Andersson
Deltävling 3: Malmö  Morgonsvepet 

Morgonsvepet lördag: Dansshowen hotad för Jessica Andersson

Bild: Dansaren Åsa Engmans plats gapade tom på Jessica Anderssons repetition i går. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Mendez är favorit att gå till final i kväll. När Melodifestivalklubben frågade genrepspubliken i går var han etta och Martin Almgren tvåa. Även Dotter fick många röster. På fjärde plats men långt bakom hamnade Jessica Andersson.

Den här publikundersökningen satte rätt finalister och Andra chansen-bidrag i 75 procent av fallen förra året och har varit pricksäker hittills i år. Men enligt gamla Melodifestivalsägner brukar publikundersökningen i just Malmö vara opålitlig.

Det är tvära kast för Mendez. På sin första repetition hade han en bakgrund som mest liknade en julgransbelysning. Nu har han fått den ändrad till ett snyggt fyrverkeriregn och är mycket nöjdare.

En annan som fått nya förutsättningar är Jessica Andersson. En av hennes dansare har fått influensa och isolerades dagen före sändning. Förhoppningen är ändå att dansaren ska vara tillbaka när det gäller, och Jessica har själv haft influensan här om veckan och blir förhoppningsvis inte sjuk igen.

I själva programmet i kväll bjuds vi på en inblick i David Lindgrens liv, lite stepp och så kommer vi att få se en svensk klassisk låt i ny tolkning.

I eftermiddag kl. 14 kan du kasta dig över låtarna på SVT Play och se om du hittar någon favorit. Kl. 19.15 börjar vi snacka upp programmet på Melodifestivalens Facebooksida. Kl. 19.30 börjar SVT Nyheters stora uppsnack i SVT Play. Kl. 20 ska Melodifestivalens tredje deltävling avgöras, och direkt efteråt kan du slå över till SVT Play och se ett matigt eftersnack från SVT Nyheter.

I Morgonsvepet får du senaste nytt från Melodifestivalen 2018 torsdag–söndag varje vecka. Anmäl dig här om du vill ha svepet som e-post.