Morgonsvepet lördag: Margarets smarta PR-trick inför Melodifestivalen 2018
Deltävling 2: Göteborg  Morgonsvepet 

Morgonsvepet lördag: Margarets smarta PR-trick inför Melodifestivalen 2018

Bild: Margaret har varit nyheternas kvinna inför avgörandet i Göteborg. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Nu ska det avgöras i Göteborg, och Samir & Viktor är i vinnarhålet enligt genrepspubliken. När Melodifestivalklubben frågade vem som var favoriten fick de klart flest röster, men det är många barn på ett sådant här genrep. Tvåa kom LIAMOO. Sedan var det jämnt, men genrepspubliken ville skicka Margaret och Mimi Werner till Andra chansen.

I kväll får vi se ett program där David Lindgren briljerar genom att dansa utmanande poledance. I den hyllade mellanakten får vi se en ny klassisk svensk låt i ny tolkning.

Polska hoppet Margaret mindes ingenting när hon kom av scenen efter genrepet. Hon har fått stöd av sin psykolog för sin nervositet inför Melodifestivalen. Den blingade toalettstolen som fanns med i showen under repetitionen, den har hon och gänget tagit bort och auktionerar nu ut på nätet. Den var ett PR-trick för att få skriverier.

Den spolade toalettstolen. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Stiko Per Larsson är bottentippad och vet att han har oddsen emot sig. Men han var ändå tårögd när han kom av scen redan efter genrepet. Hans familj satt i publiken.

– Jag har gjort så många små spelningar för nästan ingen. Det här visar att jag valt rätt i livet, sade han.

I dag kan du ladda upp genom att lyssna på låtarna på SVT Play klockan 14. Klockan 19.15 ser du införsnack på Melodifestivalens Facebooksida. Klockan 19.30 är det stort uppsnack från SVT Nyheter i SVT Play. Och kl. 20 är det dags för Melodifestivalens andra deltävling, direkt från Göteborg. Direkt efteråt ser du SVT Nyheters eftersnack i SVT Play.

Samir & Viktor lyckas till och med få med orden i låttexten i kväll, så vi säger samma sak: Nu kör vi!

I Morgonsvepet får du senaste nytt från Melodifestivalen 2018 torsdag–söndag varje vecka. Anmäl dig här om du vill ha svepet som e-post.