Morgonsvepet fredag: Parkour och pyramid
Deltävling 4: Örnsköldsvik  Morgonsvepet 

Morgonsvepet fredag: Parkour och pyramid

Foto: Olivia Eliasson debuterar i Melodifestivalen med parkour-dansare och UV-ljus. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Melodifestivalen i Örnsköldsvik har kommit till dan före dan!

Mariette får positiva ord från både fans och journalister. Många gillar låten, och på scen står hon på en lysande plattform på toppen av en pyramid. Mariettes koreograf Zain Odelstål förklarar att hon ska symbolisera det femte elementet, som är kärleken.

Olivia Eliasson bjuder också på stor show i Örnsköldsvik. Bakom sig har hon fyra parkour-dansare i dräkter med UV-ljus. De slår i scengolvet så hårt att man har fått göra en särskild säkerhetsgenomgång för att konstaterat att scengolvet håller.

Rolandz visar upp en glitterfest på scenen med spektakulära kläder och en discokula. Dagens Nyheters Hanna Fahl beskriver det som ”en groteskt överdriven bonnaversion av ett exploderat Alcazarnummer”. Många journalister är positiva och tror att bidraget går vidare.

I eftermiddag testar artisterna bidragen på scen en andra gång, och i kväll är det dags för publiken att få se artisterna och hela showen. Vad publiken tyckte vet vi mer om i morgon.

I Morgonsvepet får du senaste nytt från Melodifestivalen 2018 torsdag–söndag varje vecka. Anmäl dig här om du vill ha svepet som e-post.