Morgonsvepet fredag: Olivias fräcka pr-kupp
Andra chansen  Morgonsvepet 

Morgonsvepet fredag: Olivias fräcka pr-kupp

Foto: Olivia Eliassons dansare testade ett nytt grepp på torsdagens repetition. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Felix Sandman är den hetaste favoriten att ta sig till final från Andra chansen. Enligt en sammanställning av oddsen gjord av Eurovisionworld.com är han femtehandsfavorit att vinna hela Melodifestivalen, trots att han inte är i final än. Felix möter Mimi Werner i sin duell.

Margaret fortsätter skapa rubriker i Melodifestivalen. När hon repeterade på scen för första gången i går testade hon både gula och röda scenkläder. Kanske blev det för mycket, för hon höll på att snubbla i scenbygget när hon sjöng. Dessutom har hon tagit bort de portabla skärmarna från deltävlingen och använder i stället den ordinarie skärmen i scenbygget, som visar dansande Paradise Hotel-deltagare. Vi får se hur det här utvecklar sig innan morgondagen, där hon möter Moncho i sin duell.

Olivia Eliasson fick också uppmärksamhet när artisterna testade Andra chansen-scenen för första gången. Hennes dansare gör dansstilen tricking, och på den första repetitionen överraskade de med att genomföra numret i bara underkläderna, med låttiteln skriven på kalsongerna. Men till sändningen lovar gänget att de ska ta på sig sina UV-overaller igen.

Det här är första gången Melodifestivalen sänds från Kristianstad, och här är det handboll som gäller, så arenan är en handbollarena. Trots det väntas vi få in omkring 3500 personer i publiken i morgon. Och i kväll är det genrep av hela showen, där får vi veta mer av programinnehållet.

En nyhet är att vinnarna i Andra chansen i år kommer att presenteras efter respektive duell. Vi får alltså fyra tillfällen i programmet då vinnare presenteras, och det har aldrig hänt i Andra chansen tidigare.

De möts i duellerna i Andra chansen:

Margaret möter Moncho
Renaida möter Olivia Eliasson
Felix Sandman möter Mimi Werner
Sigrid Bernson möter Mendez

I Morgonsvepet får du senaste nytt från Melodifestivalen 2018 torsdag–söndag varje vecka. Anmäl dig här om du vill ha svepet som e-post.