Morgonsvepet den 9/2: Första repetitionerna gav ingen klarhet
Morgonsvepet 

Morgonsvepet den 9/2: Första repetitionerna gav ingen klarhet

I topp: Samir & Viktor tar med sig dansare, skärmar, fyrverkeri och saxofonspelande Youtuber på scen. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Se Morgonsvepet som klipp i SVT Play

I går testade artisterna sina bidrag på scenen för första gången, och klipp från repetitionerna kan du se här i bloggen och på SVT Play.

En av de stora scenshowerna kommer som väntat från Samir & Viktor. Duon har med sig egna skärmar som visar 12-åriga musical.ly-stjärnan Theoz – som är för ung för att få stå på scen. Dessutom toppar killarna med Youtubern och dj:n Anis Don Demina på saxofon.

Margaret kontrar med en intensiv scenshow med bland annat en – toalett. Dessutom hann hon med att testa två olika scenkläder under ett och samma rep.

Förhandsfavoriten LIAMOO bjuder i sin tur på ett stramt ljusnummer med ett nedsänkt ljustak.

LIAMOO. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Men musiken då? Ja, där är det du som måste lyssna och avgöra. Ljudklipp med en minut från låtarna finns redan ute i bloggen och på SVT Play.

Enligt recensenterna är det fortfarande en öppen fråga vem favoriten LIAMOO får med sig till final.

Jonas Gardell delar tipsarna. Podden Schlager-Micke och hans vänner ger tummen upp, bloggarna Schlagerprofilerna tippar uttåg och Dagens Nyheters Hanna Fahl blir inte klok på om den här balladen kommer att flippa eller floppa.

I övrigt får nästan hela startfältet förhandstips att ta sig vidare, beroende på vem man frågar. I kväll är det genrep, där Melodifestivalklubben frågar publiken vad de tyckte.

Det var efter den undersökningen John Lundvik seglade upp som stor finalkandidat för en vecka sedan, vi får se vad som händer den här gången.

I Morgonsvepet får du senaste nytt från Melodifestivalen 2018 torsdag–söndag varje vecka. Anmäl dig här om du vill ha svepet som e-post.