Morgonsvepet den 8/2: Artisterna på plats i Göteborg
Deltävling 2: Göteborg  Morgonsvepet 

Morgonsvepet den 8/2: Artisterna på plats i Göteborg

I topp: Samir & Viktor utmanar sig själva i både sång och dans i Melodifestivalen 2018.

Det är tre dagar kvar till avgörandet i Göteborg, och rädslan för förkylningar vilar tung över stan. Förra veckan var Renaida, Edward Blom och Kamferdrops förkylda. Nu dominerar i stället rädslan för förkylningar. Ida Redig, Jonas Gardell och framför allt Margret är nervösa för att bli sjuka. Mimi Werner var en av få som inte spontant tog upp förkylningsrisken när jag träffade artisterna, men det var för att hon inte ville tänka på det. Men Stiko Per Larsson är frisk.

Viktor Frisk är sjuk – men det har han råkat ut för alla tidigare gånger han varit med i Melodifestivalen också. Samir & Viktor ska å andra sidan både sjunga och dansa mer avancerat än i deras tidigare bidrag.

LIAMOO har en låt där han rappar i verserna och sjunger i refrängen. Artisten har seglat upp som oddsfavorit att vinna hela Melodifestivalen 2018. Han säger att han känner sig hedrad men vill samtidigt uppmana tittarna att inte glömma att rösta på den låt som de gillar bäst, även om den är favorittippad.

Jonas Gardell är rädd för att komma sist. Han har bokat en resa till annan världsdel som krockar med Andra chansen och/eller finalen. Hans hopp om att gå vidare är intimitet, han vill ha många närbilder för att skapa kontakt, ännu mer kontakt än finalisten John Lundvik förra veckan.

Margaret har en av deltävlingens stora scenshower. Cool Me Down-sångerskan har en enda kameratagning i 2 minuter och 4 sekunder och rör sig genom olika miljöer på en karibisk fest. Nu måste hon bara hantera den stora nervositeten, där hon känner att hon inte vill göra någon som hoppats på henne besviken.

I dag hör du 1 minut av låtarna i SVT Play från klockan 14.30, och på kvällen kan du som vanligt se ett klipp från artisternas första repetitioner på scen.

I Morgonsvepet får du senaste nytt från Melodifestivalen 2018 torsdag–söndag varje vecka. Anmäl dig här om du vill ha svepet som e-post.