Morgonsvepet den 1/2: Senaste nytt från Melodifestivalen 2018
Deltävling 1: Karlstad  Morgonsvepet 

Morgonsvepet den 1/2: Senaste nytt från Melodifestivalen 2018

I topp: Melodifestivalens logotyp är planterad på Stora torget i Karlstad. Foto: SVT

Se Morgonsvepet som klipp i SVT Play.

Igår rullade artisterna in i Karlstad och körde sitt första rep i en gympasal i närheten av arenan.

Renaida var först ut att repa och visade upp en imponerande dansshow koreograferad av Ambra Succi. Ambra låg även bakom koreografin till Loreens ”Euphoria”. Till sin hjälp har Renaida sex manliga dansare.

Benjamin Ingrosso har sagt att han inte alls är lika nervös i år. Vilket är väldigt ovanligt när man är med i Mello för andra gången, speciellt om man har varit framgångsrik första året. Ace Wilder och Wiktoria är två som vittnat om nervpärsen deras andra år.

Under onsdagens repetition, som kallas för torrep, brukar artisterna köra utan scenkläder och rekvisita – men inte Edward Bloms dansare.

De kom i näst intill full scenklädsel, och du kommer se senare i dag se att det är kläder man behöver öva i. De kommer dessutom att göra ett avancerat klädbyte – på själva scenen.

John Lundvik ska sjunga en ballad, och under gårdagens rep berättade han för oss om att han har många kameravinklar att fokusera på.

Kikki Danielsson har haft otur på sistone. I höstas skadade hon foten samma dag som hon skulle presenteras som artist, och nu i januari när införinspelningarna till Melodifestivalen gjordes var hon sjuk. Nu har hon precis blivit bättre i halsen. Istället har hennes låtskrivare och körare Sulo Karlsson blivit sjuk.

Sigrid Bernson, som också gör debut i årets Mello, kommer att bjuda på en intensiv dansshow. Hon kommer förutom de fyra husdansarna att ha en extern dansare som kommer att hjälpa henne med en än så länge hemlig specialeffekt.

Kamferdrops beskriver sin show som något ingen har sett eller gjort tidigare, ett måste att se.

I dag torsdag kommer 1 minut av låtarna att släppas klockan 14.30, och 30 sekunder från repet kommer upp klockan 19 på kvällen. Klockan 20 kan ni hänga med Melodifestivalen på stor välkomstfest i Karlstad i de sociala kanalerna.

Morgonsvepet är sammanställt av Moa Linette Lindahl, Matilda Larsson och Ida Scharf. Normalt ser du det från klockan 6 på morgonen, men premiärnerverna från din expertbloggare kan ibland göra att en publicering inte kommer upp som den ska …

Morgonsvepet ger dig senaste nytt från Melodifestivalen 2018 torsdag–söndag varje vecka. Anmäl dig här om du vill ha Morgonsvepet som e-post.