Okategoriserade 

Missen i Danmark inför Eurovision Song Contest 2015

De tävlar i Danmarks melodifestival.

Det som hände i Danmark här om veckan hade inte varit uppskattat i svenska Melodifestivalen. Jag kan se skandallöpen framför mig …

Alla låtar som skulle tävla läckte ut i förtid. Mardröm.

Nu var det inte lika illa som om det hade hänt i Sverige. Danskarna hade nämligen bestämt sig för att göra alla låtar tillgängliga redan innan deras Melodi Grand Prix sänts.

Det som hände var att ett skivbolag råkade skicka ut samlingsskivan redan på fredagen till alla som förbokat den. På måndagen efter presenterade DR låtarna officiellt. Du kan lyssna på dem här.

Inte bara låtarna utan också artisterna och låtskrivarna var okända innan det danska skivbolaget gjorde sin jättemiss. Och så läckte allt ut tidigare än planerat.

Det blir hel del svenskt i den danska festivalen i år, om än inte lika mycket som i den norska. Thomas G:son och Henrik Sethsson har skrivit en schlagerballad, Arash har varit med på ett hörn i ett annat bidrag, och veteranerna Marcos Ubeda, Bobby Ljunggren och Kristian Lagerström har skrivit ytterligare ett.

Den otroligt flitiga och läsvärda bloggaren och webbredaktören Pierre har hunnit lyssnat in sig på låtarna och ger sin syn på dem här.