Okategoriserade 

Mimi Werner inleder Melodifestivalen 2016 – med Velvet som stylist

Torr-repen är den första händelsen i festivalstaden i Melodifestivalen. Och nu har vi sparkat igång årets upplaga.

För ett år sedan var vi också i Göteborg. Då var Jessica Andersson första artist. Den här gången går uppdraget till Mimi Werner.

Och för den som följt Melodifestivalen länge är det minst lika spännande att veta namnet på bidragets stylist. Det är nämligen Melodifestivalveteranen Velvet, Jenny Petersson, som står för looken.

Hon har sedan en tid börjat ta uppdrag som stylist.

– Jag har alltid haft ett stort intresse för kläder. Mimi har en countrypopstil och har en tydlig bild av hur hon vill se ut. Vi började jobba för en månad sedan, berättar hon.

Jenny har ju tävlat i Melodifestivalen tre gånger som artist och varit med i huskören under en rad årgångar.

– Jag får flashbacks av att vara tillbaka här. Det är skönt att inte behöva tävla.

Velvet med The Queen i Melodifestivalen 2009. Foto: SVT

Mimi Werner har countryinspirerade kläder även nu på onsdagens repetition. Låten ”Ain’t No Good” är country i upptempo, där Mimi inleder ensam på scen med gitarr. Sedan ansluter snart sex danskillar i ett intensivt nummer.

En av dansarna är ikonen Mario Pérez Amigo. Han har fortfarande gått till final med alla sina bidrag i Melodifestivalen. Snart har han hållit på i festivalen i ett decennium. Förra året var det Dinah Nah som han var med och dansade fram till en finalplats.

Bakom den här dörren utspelar sig de dolda repetitionerna i Göteborg under onsdagen. Bara svt.se/melodifestivalen är på plats. Bild: Gustav Dahlander
Bakom den här dörren utspelar sig de dolda repetitionerna i Göteborg under onsdagen. Bara svt.se/melodifestivalen är på plats. Bild: Gustav Dahlander