Mendez och Martin Almgren favoriter på genrepet i Malmö inför Melodifestivalen 2018
Deltävling 3: Malmö 

Mendez och Martin Almgren favoriter på genrepet i Malmö inför Melodifestivalen 2018

Det var inte oddsfavoriten Dotter som föll genrepspubliken mest i smaken. I stället ser Mendez ut att gå mot en klar finalplats. Den andra finalplatsen slåss Dotter och Martin Almgren om.

Så blev resultatet när Melodifestivalklubben frågade publiken efter kvällens genrep här i Malmö. Jessica Andersson var distanserad på fjärdeplatse, och bakom henne slutade Moncho, Kalle Moraeus och Barbi Escobar.

Dotter och Mendez lottades som vinnare och fick alltså sjunga två gånger inför publiken. Men att sjunga om har historiskt sällan verkar ha ett stort utslag på genrepspubliken och verkar inte ha spelat någon större roll de föregående veckorna i år. Mendez var den som sjöng sist i programmet.

Melodifestivalklubbens publikundersökning hade rätt bidrag till final och Andra chansen i 75 procent av fallen förra året. I år har undersökningen hittills varit väldigt pricksäker. Enligt gammal tradition är just genrepspubliken i Malmö mindre pålitlig, men i fjol stämde resultatet här bra.

Mina kompisar i Melodifestivalklubben rapporterar att en del i publiken skickade med den kryptiska kommentaren att Dotter är ”för bra för tävlingen”. Mendez lockade en bred publik, med röster från både barn, ungdomar och vuxna. Moncho fick mest barnröster. Martin Almgren fick uppskattningsvis mer vuxenröster.

Om det här skulle bli resultatet skulle alltså trenden med bara manliga artister i final och bara kvinnliga artister i Andra chansen fortsätta en tredje vecka.

Placering Artist Låt Antal röster Procent
1  Mendez  Everyday  367 38%
2  Martin Almgren  A Bitter Lullaby  254 26%
3  Dotter  Cry  175 18%
4 Jessica Andersson  Party Voice  78 8%
5  Moncho  Cuba Libre  40 4%
6  Kalle Moraeus  Min dröm  35 3,5%
7  Barbi Escobar  Stark  14 1,5%