Mendez har tagit till sig av sångkritiken i Melodifestivalen 2018
Andra chansen 

Mendez har tagit till sig av sångkritiken i Melodifestivalen 2018

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

När Mendez tävlade i Melodifestivalen senast gick han till Andra chansen-programmet. Men den gången fick artisterna inte uppträda igen live med sina låtar.

Andra chansen gjordes om till en egen vecka 2007. Och ett av de stora argumenten var att artister som var missnöjda med sin insats i deltävlingen skulle få just en andra chans. I stället för att behöva stå där och genomlida sitt förinspelade framträdande från deltävlingen.

Nu hoppas Mendez bli ett praktexempel på en artist som just tog den andra chansen.

Framträdandet från deltävlingen hoppas Mendez på att toppa rejält i Andra chansen.

I deltävlingen kritiserade många hans sånginsats. Och Mendez stämmer själv in i kritiken. Han flög in från Chile två veckor innan deltävlingen.

– Det blev för mycket att göra på den tiden. Om man kommer in fel i lyssningen från början i låten ligger man fel hela vägen. Dessutom var jag nervös för att komma tillbaka efter femton år.

Det var mixningen som Mendez hade i öronen som han menar att han hade slarvat med.

– Men jag sade ingenting för att det inte skulle låta som att jag kom med en massa ursäkter. Tur att jag fortfarande är här. Man kan inte räkna ut mig än!

– Nu äntligen har jag mina nya in ears, min rätta lyssning, äntligen stämmer allt. Jag är så jävla tacksam att det finns något som heter Andra chansen.

Mendez möter Sigrid Bernson i sin duell.

– Vi är sista duellen och får avsluta programmet med stor fest, så får publiken rösta som de vill. Det känns bra, bidragen ska vara lite lika varandra i en duell.

Läs mer:

• Allt om Mendez i Melodifestivalen 2018
• Bidragsbibeln: Mendez