Melodifestivalen? Enkel match för Omar Rudberg
Melodifestivalen 2019 

Melodifestivalen? Enkel match för Omar Rudberg

Omar Rudberg är den tredje av killarna i FO&O som tävlar solo i Melodifestivalen. Felix Sandman knep silvret i finalen förra året medan Oscar Enestad kom sist i deltävlingen förra veckan. De resultaten ger med andra ord inte mycket ledning till hur det kan gå för Omar.

Omar har varit öppen med att han var en av de sista som blev klara för Melodifestivalen och att hans låt var skriven på engelska och spanska från början. I Melodifestivalen blir språken i stället svenska och spanska, vilket är en mer originell och nyskapande blandning.

När jag träffade Omar i går stack han ut genom att sammanfatta läget med att ”det här är enkelt”. En ovanlig kommentar, men han är känd för sin talang.

– Han har en väldigt tydlig identitet i sig själv. Han är väldigt tydligt artistisk och dubbelkulturell vilket också speglar sig i låten eftersom den är både på svenska och spanska. Han visar det i numret också, det kommer vara tydligt att det är är så, säger Christer Björkman.

– Vi placerar honom i en klubbmiljö, och det kommer att synas i både det grafiska på skärmen och i ljussättningen.

Smyglyssna på låten

English summary

Omar Rudberg gave a unique first comment when coming to Melodifestivalen: ”This is simple!” He has since long been known as a talented performer. In his Melodifestivalen entry, he’s mixing Swedish and Spanish, which is a rare combination in Swedish pop music. Omar was born in Venzuela and is aiming for a pop career in South America. In the stage show, he will sing in a club environment.

Foton: Stina Stjernkvist/SVT

Läs också:

• Bidragsbibeln: Alla fakta om Omar Rudberg i Melodifestivalen 2019
• Allt om Omar Rudberg i Melodifestivalen 2019