Okategoriserade 

Melodifestivalen 2015 – nu kör vi!

Bild på Gustav Dahlander
Äntligen tillbaka! Efter att ha varit utbränd under 2014 och missat turnén kunde jag vara på plats igen med webbredaktionens Emma Petersson när vi presenterade artisterna i november.

Äntligen är Melodifestivalen tillbaka!

Och det här är första inlägget i nya bloggen. Här kommer du att få mina reflektioner på utvecklingen i Melodifestivalen 2015.

Jag är innehållsansvarig på svt.se/melodifestivalen, men framför allt är jag ett stort fan till tävlingen. De andra som jobbar med Melodifestivalen här på SVT säger att jag är expert – jag säger att jag älskar den här tävlingen.

Som redaktör för Melodifestivalen på webben har jag glädjen att få resa runt på hela turnén tillsammans med redaktionen och artisterna. Vi i webbredaktionen är det enda nyhetsmediet som har fullständig access på Melodifestivalen, och genom det hoppas vi att den här bloggen och hela svt.se/melodifestivalen kommer att bli något alldeles extra.

Här kommer jag att skriva små krönikor under turnén, ge exklusiva inblickar bakom kulisserna – och förhoppningsvis bjuda på ett och annat spännande avslöjande för alla som brinner lika mycket för Melodifestivalen som jag gör.

Med den här bloggen ska alla som älskar Melodifestivalen få sin egen direktkanal från SVT. Tummen upp till Melodifestivalchefen Christel Tholse Willers, som förstår att fansen förtjänar en egen satsning och ville att jag skulle starta bloggen. Hoppas att du som läser kommer att gilla den.

Utöver att bokmärka blogg.svt.se/melodifestivalen-expertbloggen kan du följa bloggen genom att klicka på knappen ”Prenumerera på bloggen” ovan till vänster. Du kan också hänga på mig på Twitter genom att följa @GustavDahlander.

Vi ses!