Mellosvepet torsdag: Wiktorias hemliga frisyrplaner
Mellosvepet  Melodifestivalen 2019 

Mellosvepet torsdag: Wiktorias hemliga frisyrplaner

Se Mellosvepet som rörligt klipp i SVT Play

Melodifestivalen är på plats i Göteborg! Uppladdningen inför lördagens premiär är i full gång.

I går repeterade artisterna sina bidrag backstage. Wiktoria drog till sig blickarna. Till skillnad mot tidigare i Melodifestivalen har hon nämligen just nu rakt hår. Om hon kommer att frångå de utmärkande lockarna från de tidigare bidragen hemlighåller hon tills vidare. Under onsdagen hann hon med att visa upp både en variant med utsläppt hår och en med fläta.

Om det blir en ny frisyr har Wiktoria en god förebild i Sanna Nielsen, som tävlat med en ny variant varje gång hon har varit med i Melodifestivalen – och tagit sig till final varje gång.

Nano har startnummer ett på lördag. Han avslöjar nu att scenshowen kommer att innehålla en förinspelad film med en ”mini-Nano”. Den mindre upplagan spelas av artistens egen son, som han på så sätt har med sig på äventyret. Hur det ser ut på scen kommer vi att få se på repetitionerna i dag.

Anna Bergendahl är ovan vid att gå i klackar. Hennes nummer görs av Zain Odelstål och Dennis Bröchner, som bland annat stod bakom Benjamin Ingrossos show förra året.

På repetitionen fick killarna ge instruktioner till Anna om hur man går i höga klackar. Förklaringen är att Dennis har en bakgrund som dragshowartist. I Melodifestivalen 2014 tävlade han i Pink Pistols, och han syntes även i After Darks nummer 2016.

Mohombi berättar att han aldrig har repeterat ett nummer så mycket inför ett framträdande som hans ”Hello”. Han framträder med en kvinnlig dansare i ett berättande nummer koreograferat av Benke Rydman.

Arja Saijonmaa är också tillbaka i Melodifestivalen på lördag. Hennes scenkläder som vi får se de kommande dagarna är gjorda av den snart 89-åriga designern Vuokko Hillevi Lilian-Nurmesniemi.

Arja Saijonmaa och Mohombi tävlade i samma deltävling redan 2005, när de båda var med senast. Den gången var det Mohombi som hamnade först i resultatlistan. Arja slutade på jumboplatsen, vilket Christer Björkman har sagt att han fortfarande inte förstår. Men förklaringen kan vara att det faktiskt var väldigt jämnt i omröstningen den gången.

Deltävling 1: Göteborg

Bidragen i startordning.

1. Chasing Rivers – Nano
2. No Drama – High15
3. Not With Me – Wiktoria
4. Mina bränder – Zeana feat. Anis Don Demina
5. Mina fyra årstider – Arja Saijonmaa
6. Hello – Mohombi
7. Ashes to Ashes – Anna Bergendahl

Redan nu kan du läsa alla veckans låttexter och fakta om bidragen i Bidragsbibeln.

Foto: Gustav Dahlander/SVT och Janne Danielsson/SVT

I Morgonsvepet får du senaste nytt från Melodifestivalen 2018 torsdag–söndag varje vecka. Anmäl dig här om du vill ha svepet som e-post.