Mellosvepet torsdag: Starka profiler i Nyköping
Andra chansen  Mellosvepet  Melodifestivalen 2019 

Mellosvepet torsdag: Starka profiler i Nyköping

Se det rörliga Mellosvepet i spelaren.

Det hetaste från Melodifestivalens Andra chansen i Nyköping …

Fler på scen i Nyköping
Arvingarna (bild) tävlade som en trio förra veckan. Nu är Tommy Carlsson tillbaka från semester med familjen, och kvartetten är komplett. För första gången i Andra chansens historia tillkommer en officiellt tävlande artist sedan deltävlingen. Bandet själva hade inga problem att få in en person till i sitt framträdande på de första repetitionerna i går, men i dag får vi se hur det går på den riktiga scenen – med podium och allt.

Finslipar för att nå finalen
Arvingarnas duellmotståndare Rebecka Karlsson gör också betydande ändringar i sin scenshow. Kolla in hur alla Andra chansens artister har vässar sina nummer här.

Profilstarkt Andra chansen
Årets Andra chansen samlar en rad välkända ansikten. Hela tre tidigare Melodifestivalvinnare finns på startlinjen i form av Arvingarna, Martin Stenmarck och Anna Bergendahl.

Lisa Ajax vann den jämnaste Andra chansen-duellen någonsin senast det begav sig. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Duellvana artister
Tre av artisterna i Andra chansen har medverkat i just det här programmet tidigare – och har erfarenhet av de fruktade duellerna. Andreas Johnson åkte ut mot Timoteij i Andra chansen 2012 i just Nyköping. Martin Stenmarck gick till Andra chansens andra omgång i Lidköping 2014 men fick där se sig besegrad av Linus Svenning. Lisa Ajax har bättre minnen från programmet. Hon slog ut Axel Schylström i Melodifestivalen 2017 – i Andra chansens jämnaste duell genom tiderna.

Bidragen stormar topplistorna
Efter deltävlingen i lördags släpptes finalbidragen fria. Följden blev att Spotifys Sverigetopplista översvämmades: 21 av de 28 bidragen från Melodifestivalen fanns bland de 50 mest spelade i Sverige första dagen, med 7 av bidragen på topp 10. Den första reaktionen pekar på att låtarnas popularitet ligger omkring rekordnivåerna från 2016. Om populariteten på Spotify leder rätt skulle Anna Bergendahl, Nano, Lisa Ajax och Arvingarna gå vidare till final från Andra chansen från de fyra duellerna.

Finalfavoriten
John Lundvik är Sverigeetta på Spotify och favorit att vinna finalen på oddslistan – och han har de lägsta oddsen som hittills har skådats för Melodifestivalen 2019. Favoritskapet höjs allt mer. I en krönika hos Schlagerprofilerna bedömer experten Ken Olausson nu att reaktionerna på John Lundviks ”Too Late For Love” börjar nå samma kaliber som Loreen och Frans år 2012 och 2016.

Andra chansen i Nyköping: Så blir duellerna

• Duell 1: Andreas Johnson mot Anna Bergendahl

• Duell 2: Vlad Reiser mot Nano

• Duell 3: Martin Stenmarck mot Lisa Ajax

• Duell 4: Rebecka Karlsson mot Arvingarna

Se också:

• Spotify-toppen i Melodifestivalen 2019: John Lundvik Sverige-etta – Anna Bergendahl går starkt inför Andra chansen
Bidragsbibeln: Alla fakta om artisterna och låtarna i Melodifestivalen 2019
Andra chansen i Nyköping: Läs på om veckans värdstad
Titta på alla bidrag i Melodifestivalen 2019 på SVT Play