Mellosvepet fredag: Teknikstrulet som hotar favoriterna
Melodifestivalen 2019 

Mellosvepet fredag: Teknikstrulet som hotar favoriterna

Svepet listar det hetaste från Melodifestivalen i Malmö just nu.

Dagens svåraste
De tekniska utmaningarna. Margarets avancerade nummer ska dubblera dansarna med hjälp av skärmen och specialeffekten men var en enda röra på den första repetitionen i går. Men hennes gäng är inte oroligt, och det lär ha utvecklats rejält till fredagens repetitioner. Och Hanna Ferm & LIAMOO har ett nummer som bygger på väldiga plastremsor som ska fladdra snyggt i stället för att se ut som en byggarbetsplats men samtidigt inte ska trassla in sig i artisterna.

Margaret ska under en sekvens fällas in den förinspelade filmsekvensen. Avsnittet har ännu inte fungerat som det var tänkt.

Dagens förhandsfavoriter
Hanna Ferm & LIAMOO behåller sin plats i pole position inför deltävlingen hoppade under gårdagen rent av upp ett snäpp till andraplatsen på listan över förhandsfavoriter att vinna hela Melodifestivalen 2019. Hälften av vinsterna i Melodifestivalen det senaste årtiondet har tagits av artister som någon gång har varit med i Idol. Men utmaningen är att duetter historiskt har haft svårt att hävda sig i det här tävlingsformatet.

Dagens tonartshöjning
Jan Malmsjös bidrag har en höjning som heter duga. Den 86-åruga superveteranen växer steg för steg in i melodifestivalkostymen och har vid det här laget memorerat det mesta av texten. Hans framträdande är teatraliskt och för tankarna till Hasse Andersson och Owe Thörnqvist, som båda gick till final. Jan Malmsjö har dessutom samma låtskrivare som Hasse Andersson.

Jan Malmsjö sticker ut.

Deltävling 2: Malmö

Bidragen i startordning.

1. Andreas Johnson – ”Army of Us”
2. Malou Prytz – ”I Do Me”
3. Oscar Enestad – ”I Love It”
4. Jan Malmsjö – ”Leva livet”
5. Vlad Reiser – ”Nakna i regnet”
6. Hanna Ferm & LIAMOO – ”Hold You”
7. Margaret – ”Tempo”

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

I Morgonsvepet får du senaste nytt från Melodifestivalen 2018 torsdag–söndag varje vecka. Anmäl dig här om du vill ha svepet som e-post.

Missa inte:

Smygtitta på repetitionerna och smyglyssna på låtarna på SVT Play
Läs alla veckans låttexter och fakta om bidragen i Bidragsbibeln