Mellosvepet fredag: Eldigt i Nyköping
Andra chansen  Mellosvepet  Melodifestivalen 2019 

Mellosvepet fredag: Eldigt i Nyköping

Se Mellosvepet som klipp från SVT Play i spelaren.

Det hetaste från Melodifestivalens Andra chansen i Nyköping just nu …

Måns Zelmerlöw och Dotter i Melodifestivalduett
I Andra chansen på lördag får vi se Eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöw och artisten Dotter göra gemensam sak. Som mellanakt kommer de att framföra en helt nyskriven duett.

Nano ställer in intervjuer
Arbetslaget kring Nano berättar att artisten ställer in sina intervjuer och inte medverkar på presskonferenserna under Andra chansen på grund av familjeskäl. Nano kommer i stället att fokusera enbart på att genomföra sitt framträdande på bästa sätt.

Arvingarna kompletta
I går fick vi för första gången se Arvingarna som fyra stycken på scen med ”I Do”. Den nytillkomne Tommy Carlsson jobbar fortfarande på tajmingen tillsammans med de andra medlemmarna, men tekniken i scenen är redan uppdaterad för att fungera med fyra artister på podiet.

Fyra Arvingar på scen.

Eldiga repetitioner
Rebecka Karlsson, Vlad Reiser och Andreas Johnson testade att lägga till pyroteknik i sina nummer på repetitionerna i går. Både Rebecka Karlsson och Nano experimenterade med olika scenkläder.

Viktiga röstningsregler
I Andra chansen kan de nya röstningsreglerna ge utslag. I varje duell delar de olika tittargrupperna ut en poäng var till det bidrag som fått flest röster i respektive grupp. Det bidrag som får flest poäng i sin duell går vidare till finalen. Det betyder att ett bidrag som får väldigt många röster från en viss åldersgrupp fortfarande inte tilldelas mer än 1 poäng från den åldersgruppen. Tidigare har varje grupp förfogat över en 12-poängsskala. Får båda bidragen i en duell lika många poäng från tittargrupperna avgör det totala antalet röster.

Länderna i internationella juryn
Nu kan vi berätta vilka länder som delar på makten med svenska folket i finalen. Länderna i den internationella juryn 2019 är Portugal, Österrike, Australien, Cypern, Frankrike, Finland, Storbritannien och Israel.

Andra chansen i Nyköping: Så blir duellerna

• Duell 1: Andreas Johnson mot Anna Bergendahl

• Duell 2: Vlad Reiser mot Nano

• Duell 3: Martin Stenmarck mot Lisa Ajax

• Duell 4: Rebecka Karlsson mot Arvingarna

Foton: Stina Stjernkvist/SVT

Se också:

Bidragsbibeln: Alla fakta om artisterna och låtarna i Melodifestivalen 2019
Andra chansen i Nyköping: Läs på om veckans värdstad
Titta på alla bidrag i Melodifestivalen 2019 på SVT Play