Margarets rekvisita i Melodifestivalen 2018: En toalett
Deltävling 2: Göteborg 

Margarets rekvisita i Melodifestivalen 2018: En toalett

Margaret hann med att testa dubbla uppsättningar scenkläder under sin repetition. Vi fick se både en gul och en röd variant.

En handburen kamera (steadicam) som följer henne genom olika miljöer, där hon jobbar med tillfälliga LED-skärmar och går genom olika miljöer med sina dansare. Trots att hon har samma skivbolag och a’n’r som Samir & Viktor lär det faktiskt inte vara samma LED-skärmar, så här har man kostat på sig. Det rör sig om fyra LED-skärmar som man har slagit ihop till två.

Den miljö som sticker ut är en tjejtoalett ute på krogen. Det står en blingad toalettstol på scenen, som Margaret ogenerat slår sig ner på under en sekvens i framträdandet.

Vid en annan sekvens utnyttjar Margaret pelarna som präglar sidorna av scenografin i år och rör sig mellan dem på ett sätt som fungerar bra i bild. Att artisterna ska kunna röra sig inne i scenbygget på det här sättet var en av tankarna som scenografen Viktor Brattström hade på förhand.

I förberedelserna har Margaret rest från Polen till Stockholm vid ett flertal tillfällen för att repetera. I danslokalen där man repat in numret har man byggt upp de olika miljöerna från scenshowen enligt modellen att man tar vad man har. Huvuddelen av Margaret är ju en 2 minuter och 4 sekunder lång tagning med en enda kamera, så här handlar det om att variera vad som visas.

Läs mer:

Bidragsbibeln: Margaret
Allt om Margaret i Melodifestivalen 2018