Margaret var favorit att vinna Eurovision 2016 – klar för Melodifestivalen 2018
Deltävling 2: Göteborg  Inför Melodifestivalen 2018 

Margaret var favorit att vinna Eurovision 2016 – klar för Melodifestivalen 2018

Startnummer 4 i deltävling 2: Göteborg. Artist: Margaret. Bidrag: ”In My Cabana”. Låtskrivare: Linnea Deb, Arash Labaf, Robert Uhlman och Anderz Wrethov.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Polsk storstjärna med svenskt skivbolag som fick en stor hit 2016 med svenskskrivna ”Cool Me Down”. Låten gjorde att Polen var förhandsfavorit att vinna Eurovision, men den slutade bara tvåa i Polens uttagning och fick aldrig tävla i Europa.

Margaret om ”In My Cabana”

Show 100 % | Udda 50 % | Tempo 75 % | Humor 100 % | Dans 100 %

• Låten:
– Låten sticker ut, det här är inte en traditionell ”låt”. Det är en festlåt, sexig. Jag tror att det är en radiolåt också.

• Budskap:
– Låten är kul, sexig och kaxig. Den handlar bara om att ha roligt. Det som händer i min cabana stannar i min cabana, så jag säger inget mer. Det finns så mycket allvar i världen, och jag vill låta folk släppa loss och vara glada under den här låten.

• Melodifestivalreferens: Frans – ”If I Were Sorry”
– För att den var cool och absolut inte en låt som gav sken av att man kalkylerat allt för att vinna. Han gjorde sin egen grej. Samtidigt såg bidraget så otroligt snyggt ut. Det största skälet för mig att vara med i Melodifestivalen är att showen här håller så hög nivå.

Stockholm den 11 mars 2016. Frans Jeppsson Wall framför den kommande vinnarlåten på fredagens genrep i Friends Arena. Bidraget slutade femma i Eurovision i Stockholm. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Gustavs överkurs

I Margaret och norska Kamferdrops har Melodifestivalen två utländska artister 2018. Det var länge sedan festivalen satsade på utländska artister, och resultaten för dessa var på den tiden oftast mediokra.

Men då handlade det om artister som inte var aktuella och absolut inte kort tid innan hade haft stora hits i Sverige.

Både Margaret och Kamferdrops har haft hits och är aktuella. Det blir intressant att se hur de tas emot av tittarna.

Båda bidragen har också mycket starka kopplingar till Sverige. Läs mer i mitt tidigare blogginlägg om Margaret och Kamferdrops i serien Bakom Bidragen.

”Cool Me Down” var favorit att vinna Eurovision 2016 och blev en stor hit i Sverige.

Missa inte:

Hela listan: Alla artister och låtar i Melodifestivalen 2018
Alla Inför Melodifestivalen 2018-bloggar – ett nytt bidrag om dagen