Margaret fortsätter skapa rubriker i Melodifestivalen 2018
Andra chansen 

Margaret fortsätter skapa rubriker i Melodifestivalen 2018

Ibland blir det tråkigt på repetitionerna inför Andra chansen. När artisterna är så nöjda med sina nummer att de inte vill ändra något blir det en kopia av deltävlingen.

Så var det inte när Margaret repeterade i dag …

Snubblandet: Kanske blev förändringarna för mycket på en första repetition. Margaret snavade i alla fall till i den del av numret där hon är ute i kulisserna och klappades om av dansaren Daniel Koivunen. Det störde sången men var inte så kraftigt att hon fick sätta händerna i backen.

Klädbytet: Den modeintresserade polskan lovade oss redan i går att byta scenkläder från deltävlingen. Hon verkar ha hur många scenkläder på lager som helst. I dag testade hon precis som på första scenrepetitionen i Göteborg två olika helt nya scenkläder. Rött eller gult, är frågan.

Skärmen: I deltävlingen hade hon med sig egna portabla LED-skärmar (för övrigt samma som Samir & Viktor använde i samma program). Den här gången satsar gänget på att använda den högupplösta LED-skärm som redan ingår i scenbygget, men för att krydda numret har hon lagt till glada dansande influencers, som hon berättade för mig i går, för att öka känslan av en fest med ett stort antal deltagare. På skärmen syns bland andra Kristian och Anna från Paradise Hotel.

Dessutom är Margaret förkyld och orolig för att det ska påverka hennes framförande. Fortsättning följer.

Margaret möter Moncho i Andra chansens första duell.

Foto och rapport från scenkanten: Stina Stjernkvist/SVT