Okategoriserade 

Löftet till Anna Book: Du ska inte behöva inleda med vurpa

Foto: Lina Åhman/SVT

Anna Book tillför nostalgi och ett stort schlagernummer i Melodifestivalen 2016. Texten innehåller en referens till genombrottet ABC, som rekvisita har hon ett podium och i koreografin finns både en ”Alcazar-klapp” och ett lyft med liten artist. Här finns med andra ord mycket. I numret finns två kvinnliga körsångerskor och fyra manliga dansare.

Anna intog lokalen med stark utstrålning och glädje. Men när det var dags att kliva upp på podiet och börja sjunga fick hon hjärtat i halsgropen. Det höll på att glida iväg under henne.

– Jag hade inte tänkt mig windsurfing, haha. Men de har lovat mig att det kommer att vara stadigare nästa gång. Även om jag hade inlett med en vurpa hade jag tagit det och fortsatt sjunga, säger hon.

Lyftet i numret genomförde dansarna och Anna inte vid alla genomsjungningar i dag. Men det var inte Annas omtalade skada som spökade. Den kommer inte att hindra henne på lördag.

– Jag är fullt rörlig, ingen fara. Vi bara hoppade över lyftet i dag eftersom vi inte behövde göra det varje gång, lugnar hon.