Ljusgaller ska lyfta High15
Melodifestivalen 2019 

Ljusgaller ska lyfta High15

Artisterna måste inte ha scenkläderna på sig på torsdagens repetitioner, men de flesta har ändå valt att ha det.

Unga High15 har färgglada klädval som gör att de skiljer sig sinsemellan. Bakom de fyra tjejerna står fyra gallerliknande rekvisitaelement i form av burar med inbyggd ljussättning.

– De är fyra helt olika personer men väldigt starka tillsammans. Det är ett jättecoolt koreograferat nummer där de agerar som en enhet, säger Karin Gunnarsson.

Den biträdande tävlingsproducenten har passat på att vara med när gruppen har repeterat i Stockholm.

– De är superhärliga och har varit väldigt taggade. Det här är unga tjejer som vill ha ett fartfyllt och snyggt nummer som passar låten och dem.

Låten ”No Drama” är fartfylld med en Ace Wilder-liknande refräng. Tjejerna tillhör festivalens yngsta deltagare i år och har medgett att det är nervöst att inta den stora scenen. Tiana Salmon i gruppen är inte bara yngst i år utan rent av den yngsta artisten i festivalen med sina femton år.

Textraden i refrängen är ”I just wanna drink up no drama” och kan kräva sin förklaring. ”Drink up” är en metafor som här innebär att svälja dramat och leva i nuet.

Foton: Stina Stjernkvist/SVT

Lyssna på låten

English summary

High15 include the youngest contestant in this year’s Melodifestivalen in 15-year old Tiana Salmon. The group were the second entry to rehearse this afternoon, and their stage show framed by four grid-like stage elements with built-in lighting.

Also, now you can listen to 1-minute snippets of all this week’s songs at SVT Play.

Läs också:

Alla fakta om High15 i Bidragsbibeln
Allt om High15 i Melodifestivalen 2019
Smyglyssna på låtarna på SVT Play