LIAMOO måste stå under tak i Melodifestivalen 2018
Deltävling 2: Göteborg 

LIAMOO måste stå under tak i Melodifestivalen 2018

Förhandsfavoriten LIAMOO har ett nummer som bygger på ljus och bildproduktion. Han har med sig ett eget litet ljustak som hissas ner över scengolvet.

Liam uppträder på hemmaplan i Göteborg, men han kommer inte riktigt nära publiken i Scandinavium. För att hamna under ljustaket måste han stå en bit in på scenen.

Anledning är att ljustaket måste hänga från taket i Scandinavium, och där är det fullt längre ut. I år har Melodifestivalen nämligen för första gången en så kallad centrepiece, en kon ovanför scenen med lampor som kan användas i numren.

Scenens centrepiece har inte varit helt populär bland tävlingsredaktionen, eftersom den krånglat till det när man velat hänga upp rekvisita i taket. Men med lite kreativitet har det gått att lösa.

Innehållsredaktionen, som jobbar med öppningsnummer och mellanakter, har uppskattat vår centrepiece mer. Tack och lov, för det var de som beställde den från början.

LIAMOO har varit uppe i Stockholm och repeterat numret inför tävlingen. Som personlighet beskrivs han som en vanlig tonåring, men med en stor förmåga att fokusera när det gäller. Man har jobbat med hans uttryck på scen och hur han ska förmedla låten.

Liam har inte så mycket minspel när han pratar i intervjuer och är lågmäld.

– Men på scenen händer något. Och så det där lilla leendet, som det gäller att få in på rätt ställen, säger bidragsproducenten Mari Ryberger.

Läs mer:

Bidragsbibeln: LIAMOO
Allt om LIAMOO i Melodifestivalen 2018