Okategoriserade 

Krista Siegfrids hämtar inspiration från Carola – men gör inte schlager

Foto: Lina Åhman/SVT

Torr-repen fortsätter med veckans andra upptempobidrag på svenska. Många minns finlandssvenska Krista Siegfrids från när hon sjöng ”Marry Me” i Eurovision Song Contest 2013. Nu är hon tillbaka i Malmö där allt hände.

– Det känns kul att vara tillbaka här. Jag ser så många platser som jag minns. Vi hade så roligt, jag hade min brudklänning nästan hela tiden och vi bara hade en fest i fjorton dagar, säger Krista nu.

Krista Siegfrids inleder sitt nummer ensam på scen. Snart får hon sällskap av husdansarna Linda och Nathalie. Efter ytterligare ett tag ansluter Daniel och Edin, även de husdansare.

Som du kan läsa i bidragsbibeln för Krista Siegfrids innehåller numret också LED-golv och flaggor. Krista Siegfrids har Carola som en inspiration och har inte missat artistens nummer med flaggor med ”Invincible” i Eurovision Song Contest 2006.

Men det här är en annan typ av poplåt. Christer Björkman delade in den som ”schlager” på sin tavla när han lade startordningen, men i mina öron är det snarare mainstream-pop på svenska med lite intensivare driv i produktionen är vanligt.