Klack-kaoset kan fortsätta: Renaida och Melodifestivalen 2018 har kommit till Kristianstad
Andra chansen 

Klack-kaoset kan fortsätta: Renaida och Melodifestivalen 2018 har kommit till Kristianstad

Melodifestivalen har flyttat ända från Örnsköldsvik ner till Kristianstad. Artisterna är på plats i norra Skåne för att repetera bidragen för Andra chansen.

Nu på onsdagen repeterar alla artister tillsammans med SVT-produktionen i en gymnastiksal för att friska upp minnet om kameravinklarna. Dessutom får de chans att nöta in eventuella förändringar av numren sedan deltävlingarna.

Nu har vi ju redan sett alla bidrag, så här i bloggen rapporterar jag bara i dag om något sticker ut jämfört med tidigare. Alla fakta om artisterna hittar du som vanligt i Bidragsbibeln.

Renaida var första artist att repetera i tävlingsstaden i hela Melodifestivalen 2018. I Kristianstad är hon först igen. Det betydde att gå upp klockan tre i natt för att kunna vara på plats på förmiddagen och spela in artistpresentationen som visas innan bidraget i programmet.

Självklart gick det inte som det var tänkt. Tåget blev försenat i den bistra väderleken, så väl på plats i tävlingsstaden blev det stressigt för Renaida och hennes gäng. Men när inspelningen var avklarad fick de vänta igen – för delar av SVT-produktionen satt på ett annat tåg som också var försenat. Renaida och dansarna fick spela basket i en halvtimme. Själv hann jag äta upp min lunch utan att jobba samtidigt – lyx.

Renaidas nummer kommer att likna deltävlingen men ha några småändringar. Artisten har färre flätor i håret.

– Jag ska lägga till lite slingor. Jag vill ha lite nytt, jag måste ju levla för varje gång, säger hon.

Den som är lagd för dans kommer också att kunna upptäcka en ny dansare bakom Renaida. I deltävlingen fanns Albin Lindén med i numren, men han har råkat ut för en meniskskada och ersatts av Tony Brkic, som repat in numret sedan i lördags.

– Fruktansvärt. Men Tony är jätteduktig och snäll, det var starkt gjort att lära sig numret.

I deltävlingen var Renaida förkyld, men det har hon klarat sig från den här gången, hittills.

Däremot kan det bli dramatik med hennes klack. Just innan deltävlingen gick den sönder och vickade under henne, och Renaida uppträdde i sändningen med den ostadiga klacken. Direkt efter deltävlingen lagade gänget klacken.

– Men när vi repeterade i måndags gick klacken sönder igen. Vi har försökt att beställa en ny att ha i reserv, men det har inte gått, så vi har beställt andra skor som inte är orange. Vi ska försöka laga den igen hos någon skomakare här. Man ser faktiskt i klippet från sändningen att klacken var helt sned.

Jag får anledning att återkomma till det här klack-kaoset.

Renaida möter Olivia Eliasson i duellen i Andra chansen.

Läs mer:

Allt om Renaida i Melodifestivalen 2018
Bidragsbibeln: Renaida