Kamferdrops ”Solen lever kvar hos dig” diskas inte i Melodifestivalen 2018
Deltävling 1: Karlstad 

Kamferdrops ”Solen lever kvar hos dig” diskas inte i Melodifestivalen 2018

Kamferdrops låt ”Solen lever kvar hos dig” har funnits ute på nätet i åtta år, enligt uppgift från Aftonbladet. Aftonbladet skriver att en demoversion av låten med artisten Jonny Fagerman har haft begränsad spridning online under titeln ”Solen lever kvar”.

Och låtarna som tävlar i Melodifestivalen får ju inte spelas på förhand.

SVT har undersökt bakgrunden, och jag har precis fått beslutet. Bidraget kommer inte att diskvalificeras från kvällens deltävling, säger tävlingsproducent Christer Björkman.

– Efter att ha pratat med berörda parter, låtens upphovsmän samt demosångaren Jonny Fagerman har vi konstaterat att det inte finns något uppsåt från upphovsmännens sida att sprida verket offentligt.

– Om det finns ett tillgängliggörande att tala om, har demosångaren ansvarat för det privat. Upphovsrätten är tydlig med att icke utgivna verk inte får framföras eller publiceras utan upphovsmans tillstånd. Något sådant tillstånd ska inte ha getts. Utifrån den information jag har nu är ”Solen lever kvar hos dig” därför inte föremål för diskning.

”Solen lever kvar hos dig” är skriven av Herbert Trus, Danne Attlerud, Martin Klaman, Kristoffer Tømmerbakke, Erik Smaaland och Kamferdrops.

Foto topp: Stina Stjernkvist/SVT

Allt om Kamferdrops
Historik: Bidrag som diskats i Melodifestivalen