Känsliga tittare i Melodifestivalen varnas för Pagan Fury
Melodifestivalen 2019 

Känsliga tittare i Melodifestivalen varnas för Pagan Fury

Inledningen av Melodifestivalens fjärde deltävling 2019 kan bli en skräckfylld tittarupplevelse. Pagan Fury, alltså sångerskan Arven, har med sig fyra dansare. Som vi kunde berätta i går har de handskar med kryckor i som förlänger armarna, och på ovansidan av huvudet finns masker.

Effekten är djurisk och koreografin är hård och brutal. Numret är väldigt mörkt nu på den första repetitionen på scen, och alla bär svarta kläder.

Med Pagan Fury är Melodifestivalen igång med repetitionerna på scen i Lidköping. I dag gör alla artister som vanligt sina bidrag ungefär tre gånger.

– Vi skapar en abstrakt skog som egentligen är en massa pelare. Sångerskan är ett väsen, och i skogen finns också andra väsen. Det är som en blandning av Sagan om ringen och Avatar, säger Christer Björkman.

Den andra delen av numret gör sig dansarna av med masker och handskar, och det framhävs att kläderna är rivna.

– Det finns en symbolik i dessa väsen, fyra olika individer inom samma släkte. Det är inte naturromantiskt utan mer varelser, farligare än Pontares ”Silverland”, säger Christer.

Smyglyssna på låten

English summary

Pagan Fury has a brutal choreography with dancers distoring the human forms, acting as creatures in an abstract forest. This rock act might be scary to some young viewers and is sure to direct the attention to the TV.

Foton: Stina Stjernkvist/SVT

Läs också:

• Bidragsbibeln: Alla fakta om Pagan Fury i Melodifestivalen 2019
• Allt om Pagan Fury i Melodifestivalen 2019