Därför sågar Jonas Gardell sina chanser i Melodifestivalen 2018
Deltävling 2: Göteborg  Inför Melodifestivalen 2018 

Därför sågar Jonas Gardell sina chanser i Melodifestivalen 2018

Startnummer 3 i deltävling 2: Göteborg. Artist: Jonas Gardell. Bidrag: ”Det finns en väg”. Låtskrivare: Jonas Gardell, Calle Kindbom och Mats Tärnfors.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Jonas har tidigare varit mellanakt med sin schlagerskola i flera omgångar och var med och programledde finalen 2003. Nu debuterar han till sist som tävlande.

Jonas Gardell om ”Det finns en väg”

Show 0 % | Udda 0 % | Tempo 0 % | Humor 0 % | Dans 0 %

• Låten:
– Om jag nu är schlagerprofessor måste jag säga att jag inte har följt mina egna råd alls i den här låten. Det finns en höjning, men annars har den alla fel. Den borde inte kunna gå till final, för jag är en äldre artist. I Melodifestivalen finns det de unga artisterna, de gamla och de galna. Jag är tyvärr inte en av de unga längre. I sminket klängde jag mig fast vid Kikki Danielsson, som är någon jag känner igen. Min enda chans att gå vidare i tävlingen är att folket ibland vill ha något som går tvärt emot allt vad Mello brukar vara.

• Budskap:
– Jag har full respekt för alla i Mello, i årets startfält finns det en låt som heter ”Patrick Swayze”, jag älskar det. Men min låt är på riktigt och är en berättelse som jag inte tror är för alla, men bland dem som behöver det tror jag att det kan påverka någons liv. Jag hoppas att den här ska kunna fylla det värdet, jag tänker att det är en psalm.

• Melodifestivalreferens: Sean Banan – ”Copacabanana”
– Det är en skitbra sångtext. Den är så mycket för allas lika värde, tolerans och inkluderande. Vi ska alla bli glada bananer på slutet.

Stockholm den 8 mars 2013. Sean Banan uppträder med ”Copacabanana” i Friends Arena på fredagens genrep inför finalen. Bidraget vann deltävlingen i Göteborg, den mest sedda deltävlingen i Melodifestivalens historia. Till sist blev det en sjätteplats i finalen. Scenshowen beräknas ha kostat en halv miljon kronor. Foto: Claudio Bresciani/TT

Gustavs överkurs

Jonas Gardell går in med en ödmjuk inställning och förkunnar att hans låt borde vara chanslös i tävlingen. Precis som Charlotte Perrelli förra året, det blir intressant att om vissa av medierna behandlar de båda artisterna på samma sätt.

Jonas angav 0 % på alla våra parametrar, men jag och han enades om att det han fyllt i egentligen nog ska utläsas som -50 %.

– Låt oss säga så här: jag har till och med bokat en resa till en annan kontinent, under en tid då jag inte borde vara borta om jag räknade med att gå vidare, avslöjade han.

Av Jonas formulär kan vi också se att han tyr sig till Kikki Danielsson, av egen utsago för att det är en artist som han i alla fall känner igen.

Missa inte:

Jonas Gardell om bidraget i SVT Play
Hela listan: Alla artister och låtar i Melodifestivalen 2018
Alla Inför Melodifestivalen 2018-bloggar – ett nytt bidrag om dagen