Okategoriserade 

Jon Henrik Fjällgren kan slå rekord i Melodifestivalen 2017!

Klipp: Melodifestivalens Fredrik Ekelund intervjuar. Min reflektion: Kul att se Jon Henrik så mycket mer avslappnad i situationen den här gången!

Stoppa pressarna! Det här är stort.

Jag sitter på Melodifestivalens redaktion på SVT, och nyheten har precis nått mig att Jon Henrik Fjällgren och Aninia har ändrat sin låttitel.

Nu ingår också en samisk version av titeln.

Tidigare: ”En värld full av strider”.

Nu: ”En värld full av strider (Vearelde gusnie jeenh vigkieh)”!

Stort?

Ja, det här kan nämligen vara Melodifestivalens längsta låttitel genom alla tider. Rekord!

Åtminstone kan inte jag dra mig till minnes att någon längre låttitel tävlat. Ni kunniga läsare av bloggen får gärna komplettera, för jag tror inte att någon verkligen har radat upp alla låttitlar genom tiderna och försökt bevisa saken.

Det tidigare rekordet har antagits vara The Monikers bidrag i Melodifestivalen 2012: ”I Want To Be Chris Isaak (This Is Just the Beginning)”. 53 tecken, inklusive mellanslag.

Jon Henrik Fjällgren och Aninia drämmer till med 56 tecken. Stort!

Det är jultradition att det droppar in ett par ändrade titlar på tävlingsbidragen vid den här årstiden. I övrigt noterar vi således att The Fooo Conspiracy byter låttitel från ”Gotta Thing” till ”Gotta Thing About You”.

Uppdatering: Peter Boström har nu upplyst mig om att Chris Isaak ju faktiskt stavas med två a – jag var ett tecken för snål mot The Moniker i den första versionen av det här blogginlägget. Jenny Stengård noterar att The Monikers låttitel kan ha rekordet i antal ord med 11 stycken, och det kvarstår ju i så fall eftersom den aktuella låttiteln bara mäktar med 9 ord. Henrik Brodin har påtalat att ”Ska vi plocka körsbär i min trädgård?” torde vara en tidig längdrekordinnehavare i Melodifestivalen men att Jon Henrik Fjällgren och Aninia nu mycket riktigt ser ut att ta priset.

Ny uppdatering: Den 9 januari blev det klart att bidraget byter titel igen! Den nya låttiteln lyder ”En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)”. Det är ett tecken mindre men klockar in på 55, vilket betyder att Jon Henrik Fjällgren och Aninia håller rekordet.