Jon Henrik Fjällgren tar oss till fjället i Melodifestivalen 2019
Melodifestivalen 2019 

Jon Henrik Fjällgren tar oss till fjället i Melodifestivalen 2019

Han är deltävlingens i särklass mest förhandstippade akt.

Jon Henrik Fjällgren vill ta med sig hela fjällvärlden till scenen. Och framför allt tar han med sig stjärnhimlen, som tindrar bakom honom under framförandet.

Färgerna domineras av isblått. På skärmen får vi också se en filmad ren i en sekvens som kommer från Jon Henriks hemtrakt i Mittådalen. Han har själv varit med och tagit fram materialet.

Scengolvet fylls med rök, och i framkant brinner eld. Med sig på scenen har Jon Henrik också de fyra husdansarna, som är klädda i vita, fladdrande dräkter och utför en koreografi med svepande rörelser.

Dessutom får kören plats på scenen, vilket inte hör till vanligheterna i Melodifestivalen. Vi får se de klassiska körveteranerna Emelie Fjällström, Martin Kagemark och Lars Säfsund.

– Jag vill ta er till fjället vill inte ta fjället till er, har Jon Henrik sagt.

– Vi försöker skapa en fjällvärld på scen. Det handlar mycket om en vit ren och vita vidder. Det sista har ju funkar förut! säger Christer Björkman.

– Det stora med iscensättningen är att visa att han sjunger, visserligen tillsammans med kör, men han är ju leadsångare på låten för första gången.

I dag kastade man om repetitionstiderna så att Jon Henrik fick repetera redan som det femte bidraget, trots att han är sist ut på lördag.

Smyglyssna på låten

English summary

Jon Henrik Fjällgren takes part in Melodifestivalen for the third time, with the aim to bring the audience to the mountains. In today’s reherasal, the stage was populated by the four in-house dancers as well as three backing singers. Along with the starry backdrop and a pre-recorded clip with a raindeer, the stage floor is filled with smoke, and a line of fire burns in the front.

Foton: Stina Stjernkvist/SVT

Läs också:

• Bidragsbibeln: Alla fakta om Jon Henrik Fjällgren i Melodifestivalen 2019
• Allt om Jon Henrik Fjällgren i Melodifestivalen 2019