John Lundvik, Wiktoria och Arvingarna: Backstagerepen inför Melodifestivalen 2019-finalen
Melodifestivalen 2019 

John Lundvik, Wiktoria och Arvingarna: Backstagerepen inför Melodifestivalen 2019-finalen

John Lundvik och kören är redo för final. Foto: Helena Nilsson/SVT

Backstagerepetitionerna inför finalen är klara för den här gången. Här är en lägesrapport från de tre sista artisterna.

John Lundvik

John är en av veckans mest eftertraktade artister. Han har tagit det lugnt den senaste veckan för att vara utvilad för de långa dagarna.

Och har har koll på exakt vad som gäller i tävlingen, där de internationella jurygrupperna röstar utifrån fredagens genrep.

– Internationella juryn är redan på fredag, och den är minst lika viktig som lördag, så det är två tuffa kvällar i stället för en.

Han går in i finalen med ett stort favoritskap.

– Jag ser det som ett kvitto på att låten är jättebra, men sedan försöker jag att inte tänka på det. Jag tror att vi måste luta oss tillbaka mot att vi har kul och har en bra låt, sedan är det upp till svenskarna att välja.

Se också:

• Allt om John Lundvik (Bidragsbibeln)

Wiktoria

Wiktoria säger att hon får dåligt samvete varje gång hon slänger ifrån sig mikrofonstativet på repetitionerna – det slår i golvet så hårt. Foto: Helena Nilsson/SVT

Wiktoriafallet är kvar i numret, och vattenfallet är redan installerat i Friends Arena. Det bygger på att en tank med tusen liter vatten finns på plats, som ska räcka till alla repetitioner och sändningen. Hon gör av med betydligt mer vatten än Eric Saade gjorde 2010.

– Vi har ändrat jättelite. Det handlar nästan bara om kameradetaljer, säger hon.

Wiktoria är omtyckt bland de utländska fansen, och det har hon märkt av på nätet.

– Jag tror att det handlar om att mina egna tankar finns med i låten, och det kan vara enklare att få ballader att funkar i alla länder, säger hon.

Se också:

• Allt om Wiktoria (Bidragsbibeln)

Arvingarna

Arvingarna gjorde Melodifestivalens sista backstagerep 2019. Jag inhämtade den obligatoriska lägesrapporten efteråt. Foto: Helena Nilsson/SVT

Arvingarna är ett flitigt gäng. Efter Andra chansen har de varit hemma i två dagar – och jobbat med sin nya skiva.

– Vi var nöjda med numret som det var i Andra chansen, så det gäller bara att behålla den goa känslan. Men det kan komma andra överraskningar, det vet man aldrig, säger Casper.

Kvartetten har fått det avslutande startnumret.

– Jag tror att ”I Do” är en skön och festlig låt att avsluta med och lyfta arenans tak, säger Casper.

Se också:

• Allt om Arvingarna (Bidragsbibeln)

English summary

The backstage rehearsals for the final are completed. Pre-favourite John Lundvik is competitive going into the final week, already focused on being on top of his game on both Friday’s jury reharsal and the Saturday broadcast. Wiktoria rejoices over being a fan favourite among the internation fans, thinking that the fact that she performs a ballad might help. Arvingarna are the last ones out in the final, aiming to end the show with a party.