Jessica Andersson tar med sig egna arbetströjor till Melodifestivalen 2018
Deltävling 3: Malmö 

Jessica Andersson tar med sig egna arbetströjor till Melodifestivalen 2018

Tjejer på förfest är visionen bakom Jessica Anderssons tre minuter på scen. Hon har med sig fyra rutinerade kvinnliga dansare. Här är det trygghet och proffsighet som har präglat repetitionerna inför Melodifestivalen.

– Det ska kännas som att hon är med sina tjejkompisar på förfest och att de skrattar och har kul tillsammans, säger bidragsproducenten Lotta Furebäck.

På repetitionen i dag bär Jessica och dansarna helt egna arbetströjor med texten ”dance like a mother”, en rad ur låttexten till ”Party Voice”.

Låttexten hade tidigare skrivningen ”dance like a mother******” (se om du kan ersätta stjärnorna med ett ord med lika många bokstäver), och det står likadant på tröjorna. Men jag kollade i går med skivbolaget, Jessica själv och låtskrivaren Fredrik Kempe, och till sist landade gänget i att stjärnorna inte skulle vara med i den version av låttexten som vi på SVT publicerar.

En av dansarna är Nathalie Rosenberg, som är en erfaren dansare i Melodifestivalen. Men hon har spanskt påbrå och bor numer i Spanien. Hon har rest till Sverige enkom för att vara med i Jessica Anderssons nummer och var väldigt glad över att få frågan om att vara med.

I planeringen av bidraget har man diskuterat om Jessica ska använda det gnistrande mikrofonstativ med kristaller som hon använde till ”Can’t Hurt Me Now” i Melodifestivalen 2015. Hon köpte stativet till deltagandet i Melodifestivalen och har kvar det. Stativet är inte ställbart och inställt efter hennes höjd.

För en gångs skull togs alltså rekvisita från Melodifestivalen till vara efter programmet i stället för att hamna i soptunnan efter programmet.

Men om stativet skulle användas beror på vilka kläder man slutligt bestämde sig för i bidraget, och att döma av torsdagens repetition har man till slut slopat att använda det.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Läs mer:

Bidragsbibeln: Jessica Andersson
Allt om Jessica Andersson i Melodifestivalen 2018