Jag poddgästar Schlagervännerna – och säger tack för i år!
Melodifestivalen 2019 

Jag poddgästar Schlagervännerna – och säger tack för i år!

Tiden har kommit för mig att runda av Expertbloggen för den här gången. En bit över 200 blogginlägg har det blivit i samband med Melodifestivalen 2019. Tack för att du har varit med!

Letar du efter upplysningar om den gångna säsongen ska du inte missa sidan Allt om Melodifestivalen 2019.

Jag dyker säkerligen upp igen här i bloggen i oktober–november, och kanske har vi ett par spännande nyheter i bevakningen nästa år.

Som de senaste åren jobbar jag inte under Eurovision, men i fältet ”Festivalvärlden” här på bloggen hittar du andra som gör det. Jag tror på en svensk framgång och håller tummarna för att det ska bära hela vägen för John Lundviks gäng!

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Som avslutning på säsongen är jag veckans gäst i podden Schlagervännerna (avsnitt 80). Det här är podden som tidigare hette Schlager-Micke och hans vänner.

Tillsammans med Micke och Marcus sammanfattar jag Melodifestivalfestivalåret i avsnittet och får en hel del sagt som jag inte hunnit skriva här i bloggen.

Utöver någon språklig lapsus hör jag i efterhand en felsägning om Idol. Jag säger att hälften av vinnarna i Melodifestivalen de senaste fem åren någon gång har varit med i Idol – men menar förstås fem av de senaste tio årens vinnare. Idoltrenden kan för övrigt vara på väg att klinga av, för bland de senaste fyra årens vinnare har ju bara en – Robin Bengtsson – förekommit i Idol.

Bland mycket annat hinner vi också med att prata om röstningssiffrorna och Melodifestivalens utveckling på längre sikt. Dessutom överbevisar jag Christer Björkman med en topp fem-lista över de bästa metal-bidragen i Melodifestivalen, andra nationella finaler och Eurovision.

Lyssna på avsnittet där jag gästar Schlagervännerna här

English summary

As I’m not working during Eurovision this year, the time has come to say thank you for joining us. I’m sure to be back this Autumn, and I’m looking for a very strong Swedish result in this year’s Contest – keeping my fingers crossed for victory! If you’re looking for facts from the 2019 Melodifestivalen, don’t miss this page. As my final contribution for the Melodifestivalen season, I’m this week’s guest in the Swedish-speaking podcast Schlagervännerna.