Okategoriserade 

Itchycoo … Melodifestivalen 2004 – det här gjorde min dag

Ibland händer sådant som sätter guldkant på tillvaron när man jobbar med Melodifestivalen. Ganska ofta faktiskt, om man är Melodifestivalälskare.

I förrgår fick jag syn på ett gäng i lunchrummet som såg misstänkt lika ut medlemmar av husensemblen. Eftersom vi inte hunnit presentera huskör och husdans i Melodifestivalen 2015 på sajten än gjorde jag en intervju och skrev den här artikeln.

Ibland gäller det att gripa tillfället som Melodifestivalreporter, även om det innebär att störa folk i maten. Det gjorde jag till exempel när jag bad om ursäkt till Björn Ranelid i Leksand 2012. Men det är en annan historia.

Den här gången handlade om husgänget, och när jag gör intervjun nämner tjejen i huskören att hon tävlat som artist i Melodifestivalen.

Det var Mia Stegmar (då Mia Bergström), sångerskan i Itchycoo. Bandet var med i den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2004 med ”Super Mega Nova” och slutade på en oförtjänt svag sjundeplats.

Eftersom det här var långt innan jag började jobba med Melodifestivalen satt jag som klistrad framför tv:n hemma och lyssnade sedan på samlingsskivan i månader. De åren har ett magiskt skimmer över sig, och att en artist från den tiden, som jag aldrig sett i något annat sammanhang, plötsligt står framför mig är som om en vaxdocka på Madame Tussauds plötsligt skulle få liv.

Och nu ska Mia hänga med mig på hela turnén i huskören. Här är hon i dag, som nummer två från vänster …

Foto: Gustav Dahlander/SVT