Olivia Eliasson i Melodifestivalen 2018 – vill matcha Wiktorias scenshow
Deltävling 4: Örnsköldsvik  Inför Melodifestivalen 2018 

Olivia Eliasson i Melodifestivalen 2018 – vill matcha Wiktorias scenshow

Startnummer 5 i deltävling 4: Örnsköldsvik. Artist: Olivia Eliasson. Bidrag: ”Never Learn”. Låtskrivare: Anton Ewald, Astrid Smeplass och Jonas Wallin.

Ett nytt löfte som utanför musiken studerar till fysioterapeut. På fritiden sysslar Olivia med mode, skönhet, dans och träning. Hon upptäcktes av Anton Ewald efter att ha gjort en Youtube-cover av hans ”Begging”, och nu tävlar hon i Melodifestivalen med Anton som en av låtskrivarna.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Olivia Eliasson om ”Never Learn”

Show 100 % | Udda 65 % | Tempo 75 % | Humor 0 % | Dans 75 %

• Låten:
– Det är en låt med pop och tropical house-stil.

• Budskap:
– Texten handlar om att vara i en relation som man vet inte är bra för en, men man blir förblindad av kärleken och hela situationen. Man kan inte ta sig ur det och vill inte avsluta relationen, även om man vet att det vore bäst för en.

• Melodifestivalreferens: Wiktoria – ”Save Me”
– Rent scenmässigt vill jag att det ska vara lika häftigt som i det numret, det ska vara så spektakulärt att man säger ”vad händer?” Något som vi inte har sett förut. Man ska bli ett stort frågetecken när man ser det, på ett bra sätt, haha.

Friends Arena, den 10 mars 2016. Wiktoria repeterar ”Save Me” inför finalen i Melodifestivalen 2016. Hon slutade på fjärde plats. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Gustavs överkurs

Olivia presenterades först med enbart förnamnet som artistnamn, men efter en funderare kom man fram till att hon skulle tävla under sitt fullständiga namn.

Att hon hoppas på en lika maffig scenshow som Wiktoria är ingen tillfällighet. Olivia har samma skivbolagsfolk bakom sig.

När jag träffade henne pratade Olivia om värdet med att sjunga om olycklig kärlek. Som vanlig människa är det lätt att känna sig ensam om sina problem, att se en artist på en glamourös scen som berättar om samma svårigheter som de man själv går igenom kan vara stärkande. Det har sagts att funktionen hos litteratur är att visa att det finns andra människor. Kanske gäller det popmusik också.

Olivias låt är ganska glad i känslan, men hon noterade att texten är väldigt djup och rätt sorgsen. Det är en företeelse som kallas för lyrikdissonans, som den uppmärksamme kan notera flera gånger i årets festival.

Hela listan: Alla artister och låtar i Melodifestivalen 2018
Se alla Inför Melodifestivalen 2018-bloggar här – ett nytt bidrag om dagen