Felix Sandman vill inte gråta i Melodifestivalen 2018
Deltävling 4: Örnsköldsvik  Inför Melodifestivalen 2018 

Felix Sandman vill inte gråta i Melodifestivalen 2018

Startnummer 6 i deltävling 4: Örnsköldsvik. Artist: FELIX SANDMAN. Bidrag: ”Every Single Day”. Låtskrivare: Noah Conrad, Tony Ferrari, Parker James Nornes, SANDMAN och Jake Torrey.

Finalist i Melodifestivalen 2017 med FO&O, det framgångsrika pojkbandet som nu ligger på is. För ett par månader sedan åkte Felix till Los Angeles för att skriva låtar som soloartist, och tillsammans med en grupp amerikanska kompositörer skrev han ”Every Single Day”.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Felix Sandman om ”Every Single Day”

Show 100 % | Udda 100 % | Tempo 25 % | Humor 0 % | Dans 10 %

• Låten:
– Min låt är personlig, den är skriven i LA och inspelad där av ett gäng riktigt duktiga unga amerikanska killar som verkligen har liknande erfarenheter av livet som jag. Själva låten är ett praktexempel på vad jag vill att mitt artisteri ska vara nu när jag blir soloartist. Jag är så emotionell som person och har sådan hyperaktiv hjärna att jag har mycket jag vill säga och få ut som jag har svårt att få ner på papper. Jag är bra på att prata, det är det jag är bäst på, men med en låt kan jag leverera ett paket till lyssnaren.

• Budskap:
– Halva min spänning är att personen låten handlar om ska höra den. Jag kan skriva en låt med det som enda drivkraft. Den är så personlig som det kan bli och annorlunda från vad jag gjort tidigare. Det största fokuset är texten, jag kommer att jobba för att folk verkligen kan ta in den. Den handlar om en person som har betytt och betyder väldigt mycket för mig och hur jag inte träffar den personen längre. Texten är som ett meddelande till den personen. Jag undrar hur den mår. Hur mår din familj? och så.

• Melodifestivalreferens: Loreen – ”Statements”
– Jag tycker Loreen hade en väljobbad och bra text. Sedan är det inte alls samma tema som jag har, men jag ser en likhet i hur man fokuserat på en stark text.

Gustavs överkurs

Låttextens betydelse för Felix är tydlig. När jag träffade honom var han nära att falla i gråt när han berättade om innehållet. Men han vill inte sälla sig till de artister som börjat gråta på scenen i Meldifestivalen.

Annars har det inte varit någon nackdel historiskt. Sanna Nielsen med ”Empty Room” 2008 är det mest ikoniska exemplet, och den gången räckte det ändå till en andraplats i finalen.

Men starka känslor på scenen leder inte till en automatisk finalplats. I Melodifestivalen 2011 var till exempel Linda Pritchard starkt berörd på scenen med sin ballad ”Alive” men fick kliva av i Andra chansen.

 

Missa inte:

Hela listan: Alla artister och låtar i Melodifestivalen 2018
Alla Inför Melodifestivalen 2018-bloggar – ett nytt bidrag om dagen