Felicia Olsson har Melodifestivalens mest rutinerade låtskrivare 2018
Deltävling 4: Örnsköldsvik  Inför Melodifestivalen 2018 

Felicia Olsson har Melodifestivalens mest rutinerade låtskrivare 2018

Startnummer 3 i deltävling 4: Örnsköldsvik. Artist: Felicia Olsson. Bidrag: ”Break That Chain”. Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström, Henrik Wikström och Joy Deb.

Felicia tävlade med ”Make Me No 1” i Melodifestivalen 2013 och slutade deltävlingsfemma. Sedan dess har hon medverkat i musikal och pluggat till mellanstadielärare. Uppståndelsen blev stor bland eleverna i hennes klass i höstas när det blev känt att Felicia är tillbaka på den stora scenen.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Felicia Olsson om ”Break That Chain”

Show 75 % | Udda 50 % | Tempo 50 % | Humor 25 % | Dans 25 %

• Låten:
– Det är en väldigt stark låt som handlar om relationer. Mycket styrka.

• Budskap:
– Låten handlar om relationer, men det behöver inte vara någon man är kär i. Jag sjunger om någon som man älskar men inte kan vara med längre, och att vara stark i det beslutet och se till vad som är bäst för en själv.

• Melodifestivalreferens: Salem Al Fakir – ”Keep on Walking”
– Jag gillar låten, och budskapet i texten är samma som mitt.

Den 13 mars 2010. Salem Al Fakir hörde till favoriterna att vinna Melodifestivalfinalen. Kanske stjälpte han chansen genom att ta med Björn Gustafsson som comic relief i numret. Foto: Janerik Henriksson/TT

Gustavs överkurs

Felicia Olsson har gjort en ovanlig Melodifestivalresa. Efter att ha varit med 2013 utan att ha fått ett större genombrott försvann hon från rampljuset. Där brukar resan ta slut för många artister. Men Felicia var bara 18 år första gången, och efter att ha utvecklat sitt artisteri är hon tillbaka.

Det finns en gemensam nämnare med 2013. Låtskrivaren Henrik Wikström. Den meriterade veterankompositören i Melodifestivalen har skrivit både ”Make Me No 1” och ”Break That Chain”. Den här gången har Henrik fått förstärkning av bland andra Bobby Ljunggren, en av festivalens främsta låtskrivare genom tiderna.

Efter att ha pratat med Felicia förstod jag att ”Break That Chain” handlar om att bryta ett mönster, att vi ska inte skjuta upp att förbättra våra liv. Vi känner ofta rädsla inför att göra en sådan förändring, men rädsla leder sällan till något bra. Vi är alla mästare på att skjuta upp saker.

Hela listan: Alla artister och låtar i Melodifestivalen 2018
Se alla Inför Melodifestivalen 2018-bloggar här – ett nytt bidrag om dagen